Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η ZAZ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η Zaz ερμηνεύει ένα τραγούδι ενάντια στη μισαλλοδοξία, στην Ελλάδα
«Τολμήστε να είστε διαφορετικοί!» φώναξε η Zaz στην πρόσφατη επιτυχημένη εμφάνισή της στο Θέατρο Λυκαβηττού και ξεσήκωσε το κοινό που την αποθέωνε.
   Στo 1againstracism.gr, την ιστοσελίδα της εκστρατείας κατά της ρατσιστικής βίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Zaz σχολιάζει το ζήτημα της ξενοφοβίας και ερμηνεύει a cappella ένα τραγούδι ενάντια στη μισαλλοδοξία. «Ο ρατσισμός υπάρχει παντού στον κόσμο. Και μάλιστα σε ανθρώπους που δεν κατανοούν ότι φέρονται ή εκφράζονται ρατσιστικά. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν δεν καταλαβαίνουμε τον άλλο. Αυτό μας προκαλεί φόβο, γιατί νομίζουμε ότι ο άλλος θα μας αλλάξει τις συνήθειες και θα μας θέσει σε κίνδυνο. Και ο φόβος γεννά επιθετικότητα. Γι' αυτό πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να συναντώνται, να συνεργάζονται και να δημιουργούν μαζί. Οι διαπροσωπικές επαφές διώχνουν το φόβο και εμπλουτίζουν τον άνθρωπο».
   «Πιστεύω ότι όλοι μπορεί να ζήσουμε αρμονικά σε αυτό τον πλανήτη, σεβόμενοι ο ένας τον άλλο και τη γη» προσθέτει η τραγουδίστρια. «Το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί, καθώς θέλουμε όλο και περισσότερα υλικά αγαθά και πιστεύουμε πως εκεί βρίσκεται η ευτυχία. Πρέπει να επιχειρήσουμε να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία» καταλήγει, διαλέγοντας το δικό της αγαπημένο τραγούδι ενάντια στη μισαλλοδοξία.
 Πρόκειται για το What a wonderful world, που πρωτοερμήνευσε ο Louis Armstrong το 1967 – λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, όταν ο αγώνας ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις βρισκόταν στο απόγειό του στις ΗΠΑ.





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...