Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η BARBIE ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.

Η Barbie είναι πολύ σκληρό αφεντικό…
Έκθεση με σοβαρές καταγγελίες για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Κίνα, από έξι εργοστάσια που προμηθεύουν τη Mattel, δημοσίευσε η οργάνωση  China Labor Watch. Η οργάνωση καταγγέλλει, σύμφωνα με τη "Le Figaro",  ότι υπάρχουν «σοβαρές παραβιάσεις» της κινεζικής εργατικής νομοθεσίας, τις οποίες εντόπισαν επιθεωρητές της που είχαν προσληφθεί ως εργάτες σε αυτά τα εργοστάσια.
   Σύμφωνα με την έκθεση, εργαζόμενοι εργάζονται όρθιοι 13 ώρες την ημέρα ενώ δουλεύουν στην πλήρη κορύφωση της παραγωγής, σε περιόδους γιορτών δηλαδή, ακόμη και 110 ώρες υπερωρία ανά μήνα, χωρίς να αμειφθούν αναλόγως.
   Στους υπερπλήρεις κοιτώνες οι εργαζόμενοι σε αυτές τις μονάδες παραγωγής κοιμούνται ανά 8-12, μοιράζονται ντους και τουαλέτες με «μερικές εκατοντάδες» συναδέλφους τους και συχνά δεν έχουν ζεστό νερό.
   Ακόμη, οι έγκυες γυναίκες που δεν έχουν συμμορφωθεί με τον κινεζικό οικογενειακό προγραμματισμό και περιμένουν το δεύτερο παιδί τους δεν μπορούν να επωφεληθούν από την άδεια μητρότητας και οδηγούνται στην παραίτηση ενώ, όσοι χρησιμοποιήσουν το κινητό τους, τιμωρούνται με πρόστιμο που ισοδυναμεί με την αμοιβή μιας ημέρας.
   Αυτές οι πρακτικές οδήγησαν 300 εργαζόμενους σε ένα από τα εργοστάσια του προμηθευτή της Mattel σε απεργία τον Αύγουστο.   Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η Barbie βρίσκεται στον «τοίχο». Σε παρόμοια συμπεράσματα είχε οδηγηθεί ανάλογη έρευνα πριν από ένα χρόνο με αποτέλεσμα η China Labor Watch να εκτιμά, ότι ο γίγαντας των παιχνιδιών, έχει "πλήρη επίγνωση της έκτασης και της συνέχισης των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας στους  κινέζους προμηθευτές της."
   "Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και επιδιώκοντας να κρατήσουν τα στάνταρ της Mattel στην ποιότητα και την ασφάλεια των παιχνιδιών, οι προμηθευτές, διατηρούν χαμηλά το κόστος, με τις εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας», αναφέρει η έκθεση. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...