Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο ΤΥΦΛΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ!!!

alt
Συγκίνηση προκαλεί ένας μαθητής από τη Λέσβο ο οποίος κατάφερε να βάλει στην άκρη το σοβαρότατο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει μια δεκαετία τώρα, και να αναδειχθεί πρώτος σε βαθμολογία ανάμεσα σε 30 συμμαθητές του.

Ο λόγος για το Νίκο Γκαγκούλη απ’ τη Στύψη, μαθητή της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Πέτρας, που αν και τυφλός από μικρή ηλικία, κατάφερε να κερδίσει επάξια τη σημαία του σχολείου του.. 
«Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, για ένα μαθητή που ο κάθε διευθυντής θέλει στο σχολείο του, ο κάθε καθηγητής θέλει να έχει στην τάξη του», είπε ο διευθυντής του Λυκείου Πέτρας, Βαγγέλης Ζορμπάς, για το Νίκο Γκαγκούλη, εξηγώντας ότι μεταξύ των συμμαθητών του σε δύο τμήματα, έβγαλε το μεγαλύτερο βαθμό, 16,9, στη Β΄ τάξη και κράτησε τη σημαία του σχολείου.

Υπάρχουν τάξεις που, όπως εξήγησε ο κ. Ζορμπάς, συγκεντρώνονται μαθητές με πολύ υψηλές βαθμολογίες (οι δυο παραστάτριες απ’ τη Β΄ τάξη έβγαλαν την Α΄ με 19,2), αλλά και άλλες «φουρνιές» με μικρότερο ανταγωνισμό. «Αυτό που έχει σημασία και αναδεικνύει και το σημαιοφόρο, είναι πως ο Νίκος κατάφερε να τα πάει καλύτερα απ’ όλους τους συμμαθητές του παρ’ ότι δεν είχε καμμία ειδική αντιμετώπιση», συνέχισε ο λυκειάρχης.
alt
«Ευχαριστώ τους συμμαθητές μου…»

Όπως μας είπε ο Νίκος που έχει ακολουθήσει τη Θεωρητική Κατεύθυνση και ελπίζει να σπουδάσει Δημοσιογραφία, λόγω κληρονομικής πάθησης, σταδιακά από τριών χρονών - όταν και εντοπίστηκε το πρόβλημα - έως και τη Β΄ τάξη του δημοτικού έχασε εντελώς την όρασή του. «Έχω αποδεχθεί την κατάσταση και προσπαθώ να συνεχίσω τις σπουδές μου με τη βοήθεια του συστήματος Μπράιγ, αλλά κυρίως των συμμαθητών μου. Όσο ήμουν στο δημοτικό, είχα τα παιδιά απ’ το χωριό που γνωριζόμασταν από μωρά.

Μετά από την Α΄ γυμνασίου, έχω και όλα τα παιδιά απ’ το σχολείο, απ’ την Πέτρα και τα άλλα χωριά, που με στηρίζουν και μου συμπαραστέκονται όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε ο Νίκος, εκφράζοντας το «ευχαριστώ» του σ’ όλους τους φίλους και συμμαθητές του.

Ελπίζει δε αν τα καταφέρει, να σπουδάσει Δημοσιογραφία και να ασχοληθεί μάλλον με τα αθλητικά.

Όσο για το γεγονός ότι κράτησε τη σημαία του σχολείου του, ο 18χρονος τονίζει πως νιώθει ιδιαίτερα περήφανος για αυτό, αν και δε θα αλλάξει κάτι στη σχολική του ζωή ή σε ό,τι έχει να κάνει με τον ενδιαφέρον του για τα μαθήματα. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...