Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο Δ.ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ.

Διονύσης Σταμενίτης: «Όχι στην κατάργηση και άλλων υπηρεσιών».
 «Ζητά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη»
Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Βουλυετής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης μέσω επιστολής προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα εξαιτίας του σχεδιασμού Νέου Οργανισμού, σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται και υποβαθμίζονται υπηρεσίες που βρίσκονται στις πόλεις της Αριδαίας, της Σκύδρας και των Γιαννιτσών.
Ο κ. Σταμενίτης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζητά  την παρέμβαση του Περιφερειάρχη προκειμένου να επανεξεταστεί το προτεινόμενο, από τις Κεντρικές Υπηρεσίες, Οργανόγραμμα.
 Όπως αναλυτικά επισημάνει ο Βουλευτής στην επιστολή του: «Ο νέος σχεδιασμός αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει πρόθεση για οργανωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία να στοχεύει στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου με γνώμονα την αποκέντρωση, την εξυπηρέτηση των πολιτών και τις ανάγκες της εκάστοτε κοινωνίας.

Σήμερα που η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να βγει απο την οικονομική κρίση και να διορθώσει παράλληλα όλα τα αίτια που μας οδήγησαν σ’ αυτήν, είναι τουλάχιστον απαραίτητο, αν όχι επιβεβλημένο, ο σχεδιασμός της Κεντρικής Διοίκησης να στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των δομών, στην αποκέντρωση των υπηρεσιών, στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αντι αυτού βλέπουμε σήμερα μια πρόταση από τις Κεντρικές Υπηρεσίες που κινείται στα στενά όρια του συγκεντρωτισμού των υπηρεσιών, τη στιγμή που, λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη, έχει παρατηρηθεί μεγάλη συρρίκνωση των υπηρεσιών στην ευρύτερη περιφέρεια, αντίθετα με τις πρώην πρωτεύουσες των νομών που έχουν ενισχυθεί.


Στην περίπτωση του Νομού Πέλλας το νέο οργανόγραμμα που προτείνεται απο την Περιφέρεια αγνοεί μια σειρά απο καταλυτικούς παράγοντες όπως, ο μεγάλος  πληθυσμός και η τεράστια έκσταση του Δήμου Πέλλας, η απομακρυσμένη και αυτόνομη γεωγραφική θέση του Δήμου Αλμωπίας και την έντονη παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα του Δήμου Σκύδρας, όπως επίσης και το γεγονός ότι  για πολλές υπηρεσίες που καταργούνται υπάρχει η δυνατότητα στέγασης σε δημοτικά κτίρια, κάτι που μειώνει το κόστος λειτουργικών εξόδων στο ελάχιστο».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...