Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

"ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ".

Διονύσης Σταμενίτης: « Άμεση επίλυση των προβλημάτων σίτισης των μαθητών των Μουσικών Σχολείων».

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης για το θέμα της σίτισης των μαθητών, το οποίο ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.
Ο κ. Σταμενίτης αναφέρει αναλυτικά στην ερώτηση του: «Με τον Νόμο 3852/2010 και στο άρθρο 94, παράγραφος 4, εδάφιο 18, “η μεταφορά και σίτιση των μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων και λυκείων” αποτελεί αρμοδιότητα των Δήμων. Στη συνέχεια ο Νόμος 4089/2012 με το άρθρο 8 καταργεί από 1/7/2013 το εδάφιο 18 της παραγράφου 4 του άρθρου 94 του Νόμου 3852/2010, αλλά στο άρθρο 7 του Νόμου 4089/2012 επικυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την μεταφορά των μαθητών χωρίς να αναφέρεται πουθενά η σίτιση καθώς έχει παραλειφθεί η κρίσιμη φράση “καθώς και της μεταφοράς και σίτισης”. Αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης είναι η άρνηση υλοποίησης των συμβάσεων σίτισης για τους μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Στις 28/9/2013 ψηφίστηκε Τροπολογία που όριζε την παράταση των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών από τις Περιφέρειες, ακόμη και αν είχαν συναφθεί από τους Δήμους, αλλά το ζήτημα της σίτισης δεν διευκρινίστηκε».

Επειδή το ημερήσιο πρόγραμμα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διαρκεί μέχρι τις απογευματινές ώρες και είναι επιτακτική η ανάγκη σίτισης των μαθητών και η Σχολική Χρονιά βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ο Βουλευτής τονίζει ότι είναι αναγκαίο να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα ώστε να μην υπάρξει διαρροή μαθητών από τα σχολεία αυτά και παράλληλα ζητά από τους Υπουργούς να υπάρξει μέριμνα για αναδρομική επιστροφή των χρημάτων που έχουν δαπανήσει ορισμένα σχολεία για την κάλυψη των εν λόγω αναγκών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...