Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

"ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:
Πέρα από κάθε λογική η φορολόγηση της αγροτικής γης

Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καρασμάνης απαντώντας σε ερώτηση που του ετέθη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων έδωσε την ακόλουθη απάντηση :
         Η αγροτική γη – χωράφια, δενδροκαλλιέργειες, βοσκοτόπια, σταβλικές εγκαταστάσεις, δάση – δεν είναι πηγή κερδοσκοπίας, ούτε είδος πολυτελείας, αλλά βασικός συντελεστής παραγωγής για τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και τα είδη διατροφής του ελληνικού λαού. Πουθενά στον κόσμο δεν φορολογείται αυτούσια, παρά μόνο ως προς το εισόδημα που αποφέρει σε αγρότες και κτηνοτρόφους.
        Και βέβαια αποτελεί παγκόσμια «πρωτοτυπία» η φορολόγηση της αγροτικής γης με ειδικούς συντελεστές, ανάλογα εάν εφάπτεται εθνικών ή επαρχιακών οδών, εάν βρίσκεται κοντά σε θάλασσα ή εάν μέσα στο χωράφι υπάρχει αντλιοστάσιο ή στάνη. Βάζοντας δε στο ίδιο «τσουβάλι» τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, με εκείνες που παραμένουν εγκαταλειμμένες, χέρσες και ακαλλιέργητες.
        Σε μια περίοδο που όλοι ομνύουν στην ανάγκη ανασυγκρότησης και ενδυνάμωσης της πρωτογενούς παραγωγής και θεωρούν τον αγροτικό τομέα ως ένα από τους βασικούς πυλώνες για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και την ανάπτυξη της χώρας και της υπαίθρου, είναι τουλάχιστον παράδοξο η φορολόγηση της αγροτικής-παραγωγικής γης και μάλιστα με τον τρόπο που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                      24/10/2013 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...