Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

 Μια μαγική βραδιά ήταν η χθεσινή 27/10 στο πανηγύρι των Προμάχων, που τίμησαν τον πολιούχο του χωριού Άγιο Δημήτριο.
Ο μορφωτικός σύλλογος κέρδισε τελικά το στοίχημα, στην προσπάθειά του, να αναβιώσει το παλιό φημισμένο πανηγύρι, που ήταν σημείο αναφοράς των περασμένων δεκαετιών.
Όλο το χωριό στήριξε την φιλόδοξη προσπάθεια του συλλόγου και με μόνο δικά τους έξοδα, χωρίς καμιά βοήθεια από άλλους επίσημους φορείς, απέδειξαν την δύναμη και συνοχή της μικρής τοπικής μας κοινωνίας.
Μετά τον εσπερινό του Αγίου Δημητρίου, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και η κατάμεστη αμφιθεατρική πλατεία, "βούλιαξε" από εκατοντάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Μπάτσης, αφού καλωσόρισε τον συγκεντρωμένο λαό, έκανε μια μικρή αναφορά για το σχέδια του συλλόγου και τον επόμενο μεγάλο στόχο του, που είναι η  διοργάνωση της "Σούρβας" την περίοδο των Χριστουγέννων.
Στη συνέχεια στην ήδη θερμή ατμόσφαιρα, έβαλε "φωτιά" η ορχήστρα του θρυλικού Γιαννάκη Ζλατάνη, ο οποίος αποθεώθηκε από τους πολυπληθείς του φίλους. Αυθεντικοί ντόπιοι ήχοι, πλημμύρισαν τον χώρο και τα έξι τμήματα του συλλόγου, συνοδεία των χάλκινων οργάνων, εκτίναξαν τη συγκίνηση στα ύψη, προκαλώντας αισθήματα πατριωτισμού και εθνικής υπερηφάνειας.
Μετά την παρουσίαση των παιδιών του συλλόγου, μεταξύ των οποίων και το τμήμα νηπίων που για πρώτη φορά συμμετείχε. η πίστα δόθηκε στους κατοίκους, οι οποίοι διασκέδασαν με τη ψυχή τους, μέχρι αργά το βράδυ.
Πολλά μπράβο στον σύλλογο για την προσπάθεια κι ευχόμαστε το πανηγύρι των Προμάχων να καθιερωθεί σαν μόνιμος θεσμός και να ανακτήσει την παλιά του αίγλη.

Σ.Σ. Σας παραθέτουμε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση, απολογούμενοι για την όχι και τόσο καλή ποιότητα των φωτογραφιών, λόγω του κακού φωτισμού της πλατείας, που οι αρμόδιοι του δήμου αγνοούν να επισκευάσουν. Πάντως αρκετοί εκπρόσωποι του δήμου έκαναν την εμφάνισή τους στο πανηγύρι και διασκέδασαν χάρη στην φιλοξενία των φιλότιμων παιδιών του συλλόγου.


































































3 σχόλια :

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΦΗΜΙΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΛΕΝΤΙ.ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ.....ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΟΙΠΟΝ.......

Αν σας άρεσε η πρώτη απόπειρα του συλλόγου μας για την αναβίωση του παλιού πανηγυριού, τότε θα ενθουσιαστείτε με την εκδήλωση "ΣΟΥΡΒΑ" που διοργανώνει ο σύλλογος τις ημέρες των χριστουγέννων. Σας περιμένουμε με αγάπη.
Δείτε για την περσινή "ΣΟΥΡΒΑ" στον σύνδεσμο παρακάτω
http://promahi-nea.blogspot.gr/2012/12/2012_31.html

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΙΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΡΑΔΥΑΣ, ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕ ΑΜΕΣΟΣ...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...