Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.


Εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία στο δημόσιο φωτισμό μέσω τεχνολογικών καινοτομιών – Ενημερωτική συνάντηση
Π.Ε. Πέλλας και Δήμων

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η επιστήμη και η καινοτομία στην υπηρεσία της κοινωνίας

Μία πρωτότυπη ενημερωτική συνάντηση με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία από τον φωτισμό στο οδικό δίκτυο και τα δημόσια κτίρια, μέσω νέων καινοτόμων τεχνολογικών υλικών και διατάξεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15/10, στην έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος οργάνωσε την ενημέρωση, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Πασόης, ο Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Έδεσσας-Γιαννιτσών κ. Αλέξανδρος Βουδρισλής και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων που εργάζονται στις τεχνικές υπηρεσίες. Η ενημέρωση έγινε από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και Έλληνες επιστήμονες που ανέπτυξαν την καινοτομική εφαρμογή του φωτισμού με μαγνητική επαγωγή.

Ο φωτισμός στους δρόμους, όπως και στο εσωτερικό των δημόσιων κτιρίων, αποτελεί μία σημαντική δαπάνη η οποία επιβαρύνει τους δημόσιους και δημοτικούς προϋπολογισμούς και μετακυλίεται στους φορολογούμενους πολίτες. Με τη χρήση καινοτομικών τεχνολογιών και, ειδικότερα, με τη χρήση λαμπτήρων μαγνητικής επαγωγής για τους οδικούς άξονες και λαμπτήρων led για τους εσωτερικούς χώρους μπορεί να επιτευχθεί τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας (μέχρι και 80%) και τελικά να έχουμε οικονομία, αλλά και προστασία του περιβάλλοντος.

Στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας συμμετείχαν εξάλλου σε επίδειξη της νέας τεχνολογίας φωτισμού όπου διαπίστωσαν ότι οι λαμπτήρες επαγωγής είναι 3,3 φορές οικονομικότεροι ενώ εξασφαλίζουν μέγιστη αξιοπιστία στην ένταση του φωτισμού και στην φωτεινή ισχύ.

Οι εισηγητές τόνισαν ότι οι επιλογές στον φωτισμό πρέπει να γίνονται με βάση τον κυκλοφοριακό φόρτο και να αποφεύγεται η ενεργειακή σπατάλη η οποία οδηγεί σε φωτορύπανση. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται αφαίρεση των φωτιστικών διατάξεων και, ενδεχομένως, πύκνωση σε άλλες περιοχές που έχουν διαπιστωμένες ανάγκες, στο πλαίσιο αντίστοιχων μελετών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις νέες τεχνολογίες αξιοποιώντας τα διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια.

Με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και διατάξεων είναι επίσης δυνατός ο έλεγχος ολόκληρου του δικτύου φωτισμού και η άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών σε περίπτωση βλάβης ή ακόμη και κακόβουλης ενέργειας.  


Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αναφέρει σχετικά: «Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μπορούν να είναι πρωτοπόροι στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ελάφρυνση της φορολογίας. Αντικαθιστώντας σταδιακά τα ενεργοβόρα συστήματα με άλλα που εξοικονομούν ενέργεια και μάλιστα είναι πιο αποτελεσματικά, εξασφαλίζουμε χρήματα για περισσότερα αναπτυξιακά έργα. Οι Έλληνες επιστήμονες είναι τουλάχιστον το ίδιο ικανοί με τους ξένους συναδέλφους τους, καινοτομούν σε πολλούς τομείς και οι λύσεις που προτείνουν μπορούν να εφαρμοστούν προς όφελος της κοινωνίας. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, μπορούν να συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία και μέσω εξαγωγών των καινοτομικών προϊόντων ή υπηρεσιών που δημιουργούν. Να σημειώσουμε ότι τόσο η ελληνική νομοθεσία, όσο και η κοινοτική καθιστούν υποχρεωτική την εφαρμογή κατάλληλων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος».  

2 σχόλια :

ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ? ΕΔΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΟΝΗΡΑ..ΠΟΣΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ? ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙς ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ? Ε? Ε?

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...