Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ.

Στον Οργανισμό για την απαγόρευση των Χημικών το Νόμπελ Ειρήνης
Το φετινό Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε στον Οργανισμό για την απαγόρευση των Χημικών (ΟΑΧΑ) απόφαση αναμενόμενη λόγω της κρίσης στη Συρία και το πρόσφατο περιστατικό με τη χημική επίθεση στη Δαμασκό.
Το Νόμπελ ανακοινώθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων μία ώρα νωρίτερα από την επίσημη ανακοίνωση του Νόμπελ, επικαλούμενο ρεπορτάζ του νορβηγικού καναλιού NRK

O Οργανισμός για την απαγόρευση των Χημικών έχει έδρα τη Χάγη της Ολλανδίας και προωθεί και ελέγχει την τήρηση της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα που απαγορεύει τη χρήση των χημικών όπλων.

Ο ΟΑΧΑ δεν αποτελεί οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, αλλά συνεργάζεται με τον ΟΗΕ σε θέματα πολιτικής και πρακτικής, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου 2000, ο ΟΑΧΑ και ο ΟΗΕ υπέγραψαν μια συμφωνία συνεργασίας για το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους.

Η «συνεργασία» αυτή ήταν ένας από τους λόγους που έκαναν τον Οργανισμό για την απαγόρευση των Χημικών φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης , αφού μέσα σε 60 χρόνια, ο ΟΗΕ, οι εξειδικευμένες οργανώσεις του και το προσωπικό του έλαβαν δέκα φορές το βραβείο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...