Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟ.

2 Νοεμβρίου 2012

Η καταστροφή που σκότωσε τον Πολωνό πρόεδρο μαζί με πολλούς άλλους αξιωματούχους πριν τριάμισι χρόνια παραμένει ακόμα μία πηγή έντονης εκμετάλλευσης και πολιτικής διαμάχης. Ρεπορτάζ του Peter Jukes.


Tριάμισι χρόνια μετά το αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία, στο οποίο σκοτώθηκε ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι και εξολόθρευσε μια γενιά Πολωνών πολιτικών , οι θεωρίες συνωμοσίας για την καταραμένη πτήση εξακολουθούν να στοιχειώνουν την Πολωνία.

Όταν το γερασμένο πολωνικό κυβερνητικό αεροπλάνο τύπου Tupolev συνετρίβη έξω από ένα ρωσικό στρατιωτικό διάδρομο σε συνθήκες ομίχλης τον Απρίλιο του 2010 , 96 Πολωνοί αξιωματούχοι , βουλευτές , στρατιωτικοί και κληρικοί σκοτώθηκαν . Ήταν ένα καταστροφικό εθνικό τραύμα, και - προσθέτοντας στο πλήγμα - έδεσε συναισθηματικά μία νέα σε μια προγενέστερη ιστορική τραγωδία.

Το κυβερνητικό αεροπλάνο βρισκόταν καθ 'οδόν για τον εορτασμό της 70ης επετείου της σφαγής του Κατίν , όπου πάνω από 20.000 πολωνοί αξιωματικοί , διανοούμενοι και πολιτικοί εκτελέστηκαν από τον Στάλιν , όταν ο ίδιος προσπάθησε να αποκεφαλίσει πολιτικά το πολωνικό έθνος , αφού το κατασπάραξε παρέα με τον Αδόλφο Χίτλερ με την εισβολή που ξεκίνησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (1).

Εντός ενός έτους από την " καταστροφή του Σμολένσκ , " τόσο η Ρωσία όσο και οι πολωνικές αρχές κατέληξαν ότι η καταστροφή ήταν ένα ατύχημα : η ρωσική έκθεση εστιάζει σε λάθος του πιλότου , ενώ η πολωνική έκθεση περιλαμβάνει πρόσθετες επικρίσεις για το προσωπκό ελέγχου στο έδαφος .(2)

Ωστόσο , ο επιζώντας δίδυμος αδελφός του προέδρου Κατσίνσκι Γιάροσλαβ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι το αεροπορικό δυστύχημα ήταν στην πραγματικότητα μια δολοφονία και μέρος ενός μυστικού πραξικοπήματος

Ενώ ο Jaroslaw απέτυχε στο να διαδεχθεί τον αδελφό του στο ρόλο του προέδρου, το κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης ( PIS ) εξέφρασε την υπόνοια ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Donald Tusk , πήρε μέρος στην συγκάλυψη (3)

Αν και πολλοί Πολωνοί βλέπουν με συμπάθεια τη θλίψη και την παράνοια του Jaroslaw σχετικά με την απώλεια του αδελφού του , τό κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης έχει υποστεί εκλογική κατρακύλα από τότε .

Ωστόσο , αυτή την εβδομάδα , οι θεωρίες συνωμοσίας φάνηκε να αποκτούν περισσότερη υποστήριξη , όταν μία από τις κορυφαίες καθημερινές πολωνικές εφημερίδες , η Rzeczpospolita , δημοσίευσε ένα άρθρο υποστηρίζοντας ότι είχαν βρεθεί ίχνη από ισχυρά εκρηκτικά στα συντρίμμια του αεροπλάνου .

Ένας σεβαστός δημοσιογράφος για στρατιωτικά και θέματα αντικατασκοπείας , ο Cezary Gmyz , αναφέρεται σε όχι λιγότερο από τέσσερις ανώνυμες πηγές που υποστηρίζουν ότι είχαν εντοπισθεί ίχνη TNT και νιτρογλυκερίνης , δίνοντας βάρος στις θεωρίες ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε .

Μέσα σε λίγες ώρες ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι απαιτούσε από τον πρωθυπουργό Τusk να παραιτηθεί , ισχυριζόμενος ανοιχτά ότι ήταν δολοφονία .

" Η δολοφονία 96 ανθρώπων , συμπεριλαμβανομένου του Πολωνού Προέδρου και πολλών άλλων δημόσιων προσώπων , " δήλωσε ο Jaroslaw "είναι ένα ανήκουστο έγκλημα . " (4)

Μετάφραση άρθρου από την πηγή

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

(1) Κατά διαβολική σύμπτωση ένα πολύνεκρο ατύχημα κάνει αυτό που ο Χίτλερ και ο Στάλιν ξεκίνησε στο δάσος του Κατίν, όπου 20.000 πολωνοί αξιωματικοί αιχμάλωτοι πολέμου βρέθηκαν εκτελεσμένοι με γερμανικές σφαίρες και θάφτηκαν δεμένοι με σκοινί με προέλευση από την Ρωσία.

(2) Η αιτία της πτώσης θεωρείται επίσημα το ατύχημα από λάθος του πιλότου ή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Το αεροδρόμιο όπου συνέβη η καταστροφή ανήκε στην Ρωσική πολεμική αεροπορία.

(3) O πρωθυπουργός Donald Tusk ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού την 9 Νοεμβρίου 2007. Επανεξελέγη στο ίδιο πόστο για δεύτερη φορά τον Οκτώβριο του 2011. Ευνοήθηκε από τον θάνατο του αντιπάλου του και απέκτησε ισχυρή πλειοψηφία. Γεννήθηκε στο Γκντασκ της Πολωνίας την 22.4.1957 και ήταν μέλος του συνδικάτου Αλληλεγγύη.

(4) Είναι ιστορικό σφάλμα να ταξιδεύει η ηγεσία μίας χώρας συγχρόνως στο ίδιο αεροπλάνο με την οικονομική ελίτ της. Αυτό το κατάλαβε με δυσάρεστο τρόπο η Πολωνία το 2010.

Στην Ελλάδα όμως δεν έχει γίνει ποτέ κατανοητό ότι παρόμοια πολιτικά ταξίδια είναι επικίνδυνα για τους συμμετέχοντες που νομίζουν ότι συμμετέχουν σε τζάμπα τουριστικό ταξίδι.

Η ηγεσία της χώρας θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτική.

Ιδιαίτερα τώρα που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την Ευρωπαική Προεδρία από την 1η Ιανουαρίου 2014...



Son Ofeon - Ramnousia




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...