Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΑΔΙΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Τα λάχανα περιέχουν ένωση που παρέχει αντιραδιενεργή προστασία σύμφωνα με μελέτη

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ , 14 Οκτωβρίου ( RIA Novosti ) - Ένα από τα πιο υγιεινά συστατικά της Ρωσικής διατροφής ,το λάχανο , πρόσθεσε απλά ένα ακόμα παράσημο στην φήμη του.

Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι περιέχει ένα συστατικό που προστατεύει τα τρωκτικά από δυνητικά θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας. Αυτό αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ερευνητές του κέντρου LOMBARDI για την κατανόηση του καρκίνου στο πανεπιστήμιο του Georgetown ακτινοβόλησαν ποντίκια με θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας ακτίνων γάμμα και στη συνέχεια για δύο εβδομάδες χορήγησαν στα τρωκτικά μια καθημερινή ένεση της ένωσης που βρίσκεται στο λάχανο , που είναι γνωστή ως DIM ( 3,3 ' - diindolylmethane ).

" Όλα τα ποντίκια που δεν έλαβαν την θεραπεία έχασαν τη ζωή τους , αλλά και πάνω από το μισά των ποντίκια που έλαβαν DIM ήταν ζωντανά 30 ημέρες μετά την έκθεση στην ακτινοβολία , " δήλωσε ο Eliot Rosen , ένας από τους συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύεται στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS.

Η μελέτη υποστηρίζει επιπλέον ότι τα ακτινοβολημένα ποντίκια που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το DIM βρέθηκαν επίσης να έχουν λιγότερη πτώση στα ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια και στα αιμοπετάλια στο αίμα τους.

Οι αρνητικές αυτές παρενέργειες συχνά εμφανίζονται σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία ακτινοβολίας για τον καρκίνο.

Τα ποντίκια ανταποκρίθηκαν θετικά στη θεραπεία με DIM ακόμη και όταν χορηγήθηκε 24 ώρες μετά την έκθεση. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διαπίστωση με δεδομένο ότι η θεραπεία μπορεί να χορηγηθεί καθυστερημένα μετά την έκθεση του ατόμου σε ακτινοβολία.

Οι επιστήμονες μελετούσαν το DIM ως μέσο πρόληψης του καρκίνου για πολλά χρόνια .

" Αλλά αυτή είναι η πρώτη ένδειξη ότι το DIM μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως προστασία στην ακτινοβολία», δήλωσε ο Rosen.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το DIM προστατεύει από τις ακτινοβολίες με την ενεργοποίηση ενός ενζύμου που ρυθμίζει την ανταπόκριση σε βλάβη του DNA και με το να τονώνει την άμυνα στο οξειδωτικό στρες σε ακτινοβολημένους ιστούς.

Οι ερευνητές εξετάζουν τη χρήση DIM για «την προστασία των φυσιολογικών ιστών σε ασθενείς που λάμβαναν θεραπεία με ακτινοβολία για τον καρκίνο » και για να « αμβλύνουν ασθένεια ακτινοβολίας σε άτομα που εκτίθενται τυχαία σε ακτινοβολία ».

Το DIM βρίσκεται όχι μόνο στο λάχανο , αλλά σε όλα τα σταυρανθή λαχανικά , όπως το μπρόκολο , τα λαχανάκια Βρυξελλών , το κουνουπίδι και το σέσκουλο.

Μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια με ένεση ή από το στόμα σε ανθρώπους , αναφέρει η μελέτη , αλλά είναι ασαφές - και ίσως απίθανο - ότι η κατανάλωση λάχανου θα προστατεύσει από την έκθεση σε ακτινοβολία.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει υπάρχουν και άλλα οφέλη για την υγεία όταν τρώει κανείς λάχανο , όπως η υψηλή παρουσία αντιοξειδωτικών, οι φυτικές ίνες και τα επίπεδα της βιταμινών
Οι ερευνητές που εργάστηκαν για την μελέτη του Georgetown πιστεύουν τόσο πολύ στη δύναμη του DIM που έχουν καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το DIM και για συναφείς ενώσεις με το DIM- ως προστασία ενάντια στην έκθεση σε ακτινοβολία .

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LINK

ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εμπειρική διαπίστωση ότι λαχανικά όπως το λάχονο, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι και το σέσκουλο προστατεύουν από τον καρκίνο , αποδεικνύεται τώρα και επιστημονικά.

Επιπλέον αποδεικνύεται και η σημασία της σωστής διατροφής ως στοιχείο πρόληψης της ασθένειας.

'Οπως είναι γνωστό από άλλες μελέτες σε περίπτωση ραδιενεργούς μόλυνσης ανθρώπων, τα ραδιενεργά υλικά αποβάλλονται κατά 50% από τα νεφρά σε περίπου 30 ημέρες.

Η χορήγηση ενός παρόμοιου φαρμακευτικού σκευάσματος θα ήταν σωτήρια σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Αυτό εξηγεί γιατί η μελέτη εστιάστηκε στο ποσοστό επιβίωσης των ποντικών σε 30 ημέρες.

Η έρευνα έγινε για να αναπτυχθούν στρατιωτικές ιατρικές εφαρμογές και θεραπείες σε μεγάλη κλίμακα. Γι' αυτό επιλέχθηκε να μελετηθεί μία ουσία εύκολη στην παρασκευή της και σχετικά φτηνή.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι οι έρευνες θα προσφέρουν σύντομα ένα φάρμακο φτηνό και προσιτό για όλους...

Mην απορήσετε στο μέλλον αν δείτε τα τρόφιμα αυτά να καταναλώνονται ευρέως από τον Ελληνικό ή άλλους λαούς.

Εξάλλου με λαχανίδες δεν επιβίωσε ο Ελληνικός λαός στην κατοχή;






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...