Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Ξενάγηση δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην Π.Ε. Πέλλας στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Τριάντα δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από την Ευρώπη και την Ασία φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν σήμερα (3/10) στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για την περίοδο 2013-14 που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (familiarization trip) που πραγματοποιείται ως δράση ενός γενικευμένου και στοχευμένου προγράμματος φιλοξενίας δημοσιογράφων που απασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ, διαμορφωτών κοινής γνώμης και τουριστικών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται σε στοχευόμενες αγορές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, φιλοξενούνται δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του τουρισμού από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, τη Γεωργία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, το Καζακστάν, την Ολλανδία, την Ινδία και την Ιταλία, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα τουριστικών αγορών για τις οποίες ενδιαφέρεται η Περιφέρεια.


Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η ομάδα του fam trip επισκέφτηκε το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας όπου τους υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και στελέχη της Π.Ε. Πέλλας. Εκτός από την ξενάγηση από το προσωπικό του μουσείου, οι επισκέπτες παρακολούθησαν την εμφάνιση του μικρού, χορευτικού τμήματος του Λαογραφικού Ομίλου Πέλλας «Ανατολική Ρωμυλία». Τα παιδιά του συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς φορώντας παραδοσιακές στολές κάτι που εξέπληξε ευχάριστα την αποστολή. Επίσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γευτούν τα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας, ειδικότερα, τα υψηλής διατροφικής αξίας φρέσκα φρούτα και να δοκιμάσουν εκλεκτά κρασιά, και άλλα προϊόντα όπως φυσικό χυμό από ρόδι, τοπικά κρασιά κλπ.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συζήτησε αρκετή ώρα με τους φιλοξενούμενους και στην ομιλία του τόνισε την εξέχουσα μορφή του Μέγα Αλέξανδρου και το γεγονός ότι η Πέλλα αποτελεί γενέτειρά του. Ακόμη, παρουσίασε το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Πέλλας, με έμφαση στην πολιτισμική και φυσική κληρονομιά της περιοχής, τις αξιόλογες τουριστικές υποδομές και την πατροπαράδοτη φιλοξενία των κατοίκων. Ένα απόσπασμα της δήλωσης του κ. Θεοδωρίδη έχει ως εξής: «Σας καλωσορίζω στην Πέλλα, τη γη του Μέγα Αλέξανδρου. Είναι μεγάλη χαρά που σας φιλοξενούμε και έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Ο πολιτισμός - τουρισμός αποτελεί για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βασικός πυλώνας ανάταξης και επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας. Εκπροσωπείτε τουριστικές αγορές – στόχους του τουριστικού προϊόντος της Π.Ε. Πέλλας και της Π.Κ.Μ. και για το λόγο αυτό  καταβάλλουμε προσπάθειες άμεσης επικοινωνίας και ανάπτυξης σχέσεων με διαμορφωτές γνώμης και πρόσωπα που μπορούν να κατευθύνουν στοχευμένα τουρίστες στην περιοχή μας. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνολική ανάδειξη και προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την πραγματοποίηση καινοτόμων δράσεων και συνεργασιών. Με τον τρόπο αυτό προσφέρουμε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στους τουρίστες που απολαμβάνουν ένα εμπλουτισμένο και περιεκτικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα τα οφέλη από την παραμονή διαχέονται στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Το καλοκαίρι ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και εύχομαι να έχουμε το ίδιο πολλούς τουρίστες και στις χειμερινές αποδράσεις στην Κεντρική Μακεδονία. Μας ενδιαφέρει εξίσου ο εσωτερικός τουρισμός, όσο και οι επισκέπτες από το εξωτερικό και για το λόγο αυτό σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την Πέλλα, την Κεντρική Μακεδονία, τη Χώρα. Εύχομαι καλή διαμονή και σας προσκαλώ να επισκεφθείτε ξανά την Π.Ε. Πέλλας και να περιηγηθείτε και σε άλλους προορισμούς όπως οι Καταρράκτες της Έδεσσας, τα Λουτρά Πόζαρ και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος».


Στη συνέχεια ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ουκρανίας και της Ρωσίας όπου ευχαρίστησε όσους επισκέπτονται την Πέλλα και την Ελλάδα και στηρίζουν τον τουρισμό. Τόνισε την ελληνική φιλοξενία και την πολύ καλή άποψη που έχουν οι Έλληνες για τους τουρίστες που προέρχονται από Ουκρανία, Ρωσία και τις άλλες μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Ακόμη παρουσίασε περιληπτικά τα χαρακτηριστικά της Π.Ε. Πέλλας και τα πλεονεκτήματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, την εξαγωγή μεγάλου μέρους αυτών σε ανατολικές χώρες και τις προσπάθειες αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης μέσα από τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Τέλος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να επισκεφτούν την Πέλλα και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως την επιμέλεια της οργάνωσης, παρουσίασης και προσφοράς των εδεσμάτων είχαν τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας, γεωπόνοι, κ. Καφετζής Κώστας, κα. Μπασινά Νικολέττα και κα. Καλαϊτζίδου Αικατερίνη.


Μετά την ξενάγηση στο Μουσείο της Πέλλας η ομάδα του fam trip συνέχισε το πρόγραμμα των επισκέψεων της με επόμενο σταθμό την Π.Ε. Ημαθίας. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...