Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ" ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ.

Δ. Σταμενίτης: «Υπάρχουν στρεβλώσεις και αδικίες που πρέπει να διορθωθούν»
«Δεν μπορούν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση τα οικόπεδα εντός της πόλης με τα οικόπεδα σε μικρά δημοτικά διαμερίσματα»
Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο  βουλευτής της Ν.Δ., Διονύσης Σταμενίτης μίλησε στουςΓιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο για το φόρο ακινήτων και τη συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα. 

Για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και τη σύσκεψη των βουλευτών με τον υπουργό Οικονομικών


«Αυτός ο φόρος εμπεριέχει μια ελάφρυνση σε σχέση με το φόρο που είχε ακολουθηθεί τα τρία προηγούμενα χρόνια. Θα υπάρχει μικρότερος φόρος 15-20%. Είναι βέβαιο ότι αυτός ο φόρος στα διαμερίσματα και στις κατοικίες θα είναι έτσι και το έχω υπολογίσει στην εκλογική μου περιφέρεια. Σ’ αυτόν το φόρο θα συμπεριληφθούν οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου και εκεί βρίσκεται το πρόσθετο κομμάτι στο οποίο εξισορροπείται η μείωση του φόρου για τα διαμερίσματα.
Στην επιβολή αυτού του φόρου καταγράφηκαν κάποιες αστοχίες και στρεβλώσεις. Χθες έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος, όπως πάντα κάνει η Ν.Δ. Θα σας πω ότι δεν μπορούν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση τα οικόπεδα εντός της πόλης με τα οικόπεδα σε μικρά δημοτικά διαμερίσματα. Διότι το οικόπεδο της πόλης έχει μια προοπτική εκμετάλλευσης, να πουληθεί ή να γίνει πολυκατοικία, ενώ το οικόπεδο σε ένα μικρό χωριό δεν έχει προοπτική ανάπτυξης και κατά κύριο λόγο αυτά είναι μεγάλα οικόπεδα, λόγω της οικοδόμησης των πόλεων, μεγαλύτερα από ένα στρέμμα. Η πρότασή μας είναι να υπάρξει μια ελάφρυνση γι’ αυτά ή να μην μπει καθόλου φόρος σ’ αυτά τα οικόπεδα. Αυτή η επιβάρυνση ταλαιπωρεί λίγους ανθρώπους και πρέπει αυτήν την αδικία να τη διορθώσουμε. Δεν υπάρχει αδικία σε βάρος άλλων (με τη διόρθωσή της), αλλά κάποιος που έχει ένα οικόπεδο στο χωριό, δεν μπορεί να το χτίσει. Ενώ (στην πόλη) έχει προοπτικές αξιοποίησης και να του δώσει εισόδημα στο μέλλον.
Ακούστηκε η πρόταση (σ.σ.: να παραμείνει το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ), αλλά αυτός ο φόρος που υπάρχει σήμερα είναι δικαιότερος, διότι συμμετέχουν περισσότεροι και περισσότεροι ελαφρύνονται. Την έκαναν κάποιοι βουλευτές την πρόταση, στην προσπάθειά τους να διορθώσουν κάποια προβλήματα που έχουν. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να πληρώσουν όλοι στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση. Και αυτοί που έχουν αγροτεμάχια.

Ο κ. Στουρνάρας ζήτησε προτάσεις με τις οποίες θα διορθώνονται οι αδικίες και οι στρεβλώσεις. Όλα θα αξιολογηθούν και είναι καλό να κάνεις διάλογο για να καταλήξεις στην καλύτερη πρόταση, όπως έγινε χθες και θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή.»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...