Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

"Η ΠΑΠΙΚΗ ΑΥΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΠΡΑ ΤΗΣ ΠΑΠΟΣΥΝΗΣ".

Πάπας Φραγκίσκος: "Η (παπική) αυλή είναι η λέπρα της παποσύνης"
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Πάπας Φραγκίσκος στον άθεο διευθυντή της αριστερής εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα".
   Στην συνέντευξη αυτή, ο Πάπας παραδέχτηκε πως πολλοί προκάτοχοί του ήταν "νάρκισσοι" αποζητούσαν τις κολακείες των συνεργατών τους.
   "Η (παπική) αυλή είναι η λέπρα της παποσύνης" είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας, που απ΄ότι φαίνεται έχει εισάγει νέα ήθη στο Βατικανό.
   Σύμφωνα με την εφημερίδα η συνέντευξη δόθηκε από την λιτότατη κατοικία του πάπα σ' ένα ξενώνα του Βατικανού.   Μιλώντας για την Κουρία, ο Φραγκίσκος τόνισε πως
 "Φροντίζει τα συμφέροντα του Βατικανού, τα οποία εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο μέρος κοσμικά συμφέροντα. Αυτή η βατικανοκεντρική οπτική παραμελεί τον κόσμο γύρω από το Βατικανό και θα κάνω τα πάντα για να την αλλάξω".
 Μάλιστα, έσπευσε να εξηγήσει πως οι οκτώ καρδινάλιοι που διάλεξε για συμβούλους του δεν έχουν εγωιστικά κίνητρα.
   "Δεν είναι αυλικοί, αλλά σοφοί άνθρωποι που εμπνέονται από τα ίδια συναισθήματα με μένα. Αυτό είναι η αρχή για μια Εκκλησία με μια οργάνωση η οποία δεν είναι μόνο κάθετη, αλλά επίσης οριζόντια".
   «Δεν υπάρχει ένας Καθολικός Θεός» 
  Μιλώντας για την προσωπική πίστη του, ο Φραγκίσκος δήλωσε: "Δεν υπάρχει ένας Καθολικός Θεός... Πιστεύω στον Ιησού Χριστό, την ενσάρκωσή του. Ο Ιησούς είναι ο κύριός μου και ο ποιμένας μου, αλλά ο Θεός, ο πατέρας... είναι το φως και ο δημιουργός".



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...