Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

"ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ".

Διονύσης Σταμενίτης: «Ευκαιρία πρώτης τάξεως για ανάκαμψη της Πέλλας η διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή».
«Τη δημιουργία κλειδιού που θα διοχετεύει με φυσικό αέριο τον Νομό για οικιακή και επιχειρηματική χρήση ζητά από τον Υπουργό ο Βουλευτής Πέλλας»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με τη διέλευση του αγωγού TAP από τη χώρα μας και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο Νομός Πέλλας.
Ο κ. Σταμενίτης στην ερώτηση του κάνει λόγο για μεγάλη ευκαιρία, η οποία είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί τώρα δίνοντας μεγάλη ανάσα στον πρωτογενή τομέα της περιοχής, στον επιχειρηματικό τομέα, στον μεταποιητικό τομέα  και στα νοικοκυριά.
Ο Βουλευτής στην ερώτηση του τονίζει ότι η διέλευση του TAP από τη χώρα έχει πολλαπλά οφέλη σε τομείς όπως οι διμερείς μας σχέσεις, οι επενδύσεις, η ισχυροποίηση του στρατηγικού γεωγραφικού μας ρόλου, η οικονομική δραστηριότητα αλλά και η ανεργία. Όμως όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτηση του: «Πέραν  των ωφελειών, η σημερινή οικονομική συγκύρια αλλά και τα αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της ενέργειας με άμεσα και  απτά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση των αναγκών τόσο των νοικοκυριών όσο και των κάθε είδους επιχειρήσεων, καθιστούν αναγκαία, από πλευράς πολιτείας, την αξιοποίηση της διέλευσης του ΤΑΠ από τη χώρα μας. Ιδιαίτερα για Νομούς, όπως ο Νομός Πέλλας αλλά και οι όμοροι νομοί Ημαθίας και Φλώρινας που διαθέτουν ψυχρά κλίματα η ευκαιρία που δίνεται για παροχή φυσικού αερίου είναι τεράστια και πρέπει να αξιοποιηθεί σήμερα, καθώς γνωρίζουμε ότι αν χαθεί θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί σε άλλη χρονική στιγμή».
Ως εκ τούτου ο κ. Σταμενίτης ζητά την διενέργεια όλων των απαραίτητων ενεργειών ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες προβλέψεις στην κατασκευή, δίνοντας τη δυνατότητα σύνδεσης του Νομού Πέλλας με το φυσικό αέριο.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου αναφορικά με το ζήτημα, όποτε και του κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...