Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΛΙΣ ΜΑΝΡΟ: Ο "ΤΣΕΧΟΦ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ" ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.

Magnify Image
Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, το οποίο η Σουηδική Ακαδημία απένειμε στην Καναδέζα Αλις Μάνρο. Είναι το πρώτο Νόμπελ λογοτεχνίας που απονέμεται στον Καναδά.
     Η Άλις Μάνρο γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά το 1931. Έχει εκδώσει κυρίως συλλογές διηγημάτων. Έχει διακριθεί τρεις φορές με την υψηλότερη λογοτεχνική διάκριση στον Καναδά, το Governor General's Literature Award. Έχει επίσης βραβευτεί από την Ένωση Κριτικών ΗΠΑ κι έχει λάβει το βραβείο Rea για τη συνολική προσφορά της στο διήγημα.
 Το 2009 της απονεμήθηκε το Man Booker International, για το οποίο ήταν ξανά υποψήφια και το 2007. Το βραβείο απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν συγγραφέα εν ζωή που εκδίδει τα έργα του στην αγγλική γλώσσα.
 Η 82χρονη συγγραφέας γράφει κυρίως διηγήματα. Όμως με τον πυκνό, ακριβή,  συναισθηματικό και βαθιά εσωτερικό της λόγο είναι σαν να διαβάζεις ένα μυθιστόρημα σε ελάχιστο χρόνο, συμφωνούν οι μεγαλύτεροι βιβλιοκριτικοί του κόσμου. Την αποκαλούν  "Τσέχοφ της Αμερικής".
     Η Μάνρο στα ελληνικά: 
  (2010) Πάρα πολλή ευτυχία, Μεταίχμιο μετάφραση Σοφία Σκουλικάρη (2003)
 Μ' αγαπάει δεν μ' αγαπάει, Μεταίχμιο μετάφραση Σοφία Σκουλικάρη 
και συμμετοχή σε μια συλλογή: (2009) Της αγάπης μου ο σπουργίτης πέταξε (ανθολόγηση του Τζ. Ευγενίδης), Libro 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...