Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

Διονύσης Σταμενίτης: «  Το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη ρύθμιση του ζητήματος σε ιδιοκτησίες σε  Έδεσσα και Γιαννιτσά».
Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το ΥΠΕΚΑ προχωρά στην τακτοποίηση του ζητήματος, που απασχολεί χρόνια τους ιδιοκτήτες εκτάσεων σε περιοχές της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.
Συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχωρά στη διευθέτηση του ζητήματος με σκοπό την εξεύρεση μόνιμης και συμφέρουσας λύσης και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (ιδιοκτήτες, δημόσιο)
Πρόκειται για τις περιοχές  Καραμάν, η οποία βρίσκεται πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Έδεσσας και είναι στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Οικονομικών, του Αγίου Μάρκου που βρίσκεται δεξιά στην είσοδο της πόλης και είναι στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Οικονομικών και του Ντερέ, αριστερά από την είσοδο της πόλης και είναι στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΕΘΑ, καθώς και οι πρώην εκτάσεις των στρατοπέδων «ΚΑΨΑΛΗ» και «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ»  στην πόλη των Γιαννιτσών.
Στη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Επιτροπής Περιβάλλοντος ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει πρόβλημα στις εν λόγω περιοχές, πρότεινε στον Υπουργό τα εξής:
1.    Την άμεση και ευέλικτη πολιτική λύση, ώστε να τακτοποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
2.    Την εξαγορά των οικοπέδων με πολύ χαμηλό τίμημα, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να συντηρήσουν και  να εκσυγχρονίσουν τα κτίσματά τους.

3.    Την εισφορά σε γη από τους «φερόμενους» αλλά πραγματικούς ιδιοκτήτες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές στις τρείς αυτές περιοχές (δρόμοι, δίκτυα κ.α)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...