Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.


Ποιος είδε τον Αλμοδοβάρ και δεν τον φοβήθηκε. Με άρθρο του στον ιστότοπο infoLibre ο σκηνοθέτης κατηγορεί ευθέως την Ισπανική κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που παίρνει βάζει ταφόπλακα στον Ισπανικό κινηματογράφο.
 Πιο συγκεκριμένα ο πολυβραβευμένος δημιουργός κατηγόρησε τον Ισπανό υπουργό Προϋπολογισμού, Κριστομπάλ Μοντόρο ότι με την αύξηση του ΦΠΑ στα εισιτήρια του κινηματογράφου θα εξολοθρεύσει το είδος. Οι κινηματογραφιστές, θεωρώντας ότι για το κλείσιμο πολλών κινηματογράφων και την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας φταίει αποκλειστικά η φορολογία, έχουν ανοίξει μεγάλο μέτωπο με την κυβέρνηση.
  Λάδι στη φωτιά έριξε την περασμένη εβδομάδα ο Μοντόρο λέγοντας πως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος (μετά και τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση) δεν ευθύνονται οι φόροι ή η μειωμένη χρηματοδότηση, αλλά η κακή ποιότητα των ταινιών! 

Ο Ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού, Κριστομπάλ Μοντόρο 

Σε ό,τι αφορά στους αριθμούς, πάντως, η κρατική χρηματοδότηση για τον ισπανικό κινηματογράφο έχει μειωθεί πολύ τα τελευταία τέσσερα χρόνια λόγω ύφεσης. Η ανεπάρκεια ταμειακών διαθεσίμων της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα το Εθνικό Ταμείο Κινηματογράφου να λάβει το 2014 μόνο € 33 εκ. Δηλαδή 14% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. 



"Κάποιος πρέπει να πει στον υπουργό αυτό: ότι στη Γαλλία ο συντελεστής ΦΠΑ (για τα εισιτήρια του κινηματογράφου) είναι 7%, και το επόμενο έτος θα πάει κάτω από το 5%. Στην Ιταλία είναι 10%, στη Γερμανία 11%, και στην Ισπανία είναι 21%", έγραψε ο Αλμοδόβαρ και υποστήριξε ότι η σύγκρουση μεταξύ των παραδοσιακά αριστερών κινηματογραφιστών και της κυβέρνησης χρονολογείται από τον πόλεμο στο Ιράκ. "Το 2003, ο ισπανικός κινηματογράφος διαμαρτύρονταν κατά του πολέμου στο Ιράκ κι έτσι αναπτύχθηκε αυτή η έχθρα με τις διαδοχικές κυβερνήσεις. Δεν τους πείραξε ότι το 90% του ισπανικού λαού ήταν ενάντια στον πόλεμο, γεγονός που αποδεικνύουν οι χιλιάδες άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα". 


Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ με τη μούσα του Πενέλοπε Κρουζ 

Τέλος, πολύ πριν δεχτεί τα πυρά εκείνων που θα αναρωτηθούν από πού κι ως πού εμπλέκεται στα πολιτικά, ο Αλμοδοβάρ επικαλέστηκε στο κείμενό του τον αγώνα που έχει δώσει ο Τζορτζ Κλουνεϊ για το Νταρφούρ και τις συναυλίες που διοργάνωσε ο Μπρους Σπρίνγκστιν για να στηρίξει τον Μπαράκ Ομπάμα! 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...