Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ.

Magnify Image
Τα πιο ενοχλητικά τραγούδια της ζωής μου είναι δύο: Το (αηδιαστικό) Heaven is a place on earth της Belinda Carlisle και το Φέρτε μου ένα μαντολίνο του Μάνου Χατζιδάκι.
 Έτσι και ακούσω να παίζει το Heaven is a place on earth στο ραδιόφωνο μου τρυπώνει στον εγκέφαλο και δεν μπορώ να το ξεφορτωθώ για μέρες. Παίζει σε λούπα σαν χαλασμένο πικάπ συνέχεια και συνέχεια και η εκνευριστική φωνή της Μπελίντας  «Ούουυυ μπέιμπι ντου γιου νόου δατς γουέρθ, ουυυ χέβεν ιζ ε πλέις ον έρθ» γίνεται το πιο βασανιστικό earworm ever.
   Το «μαντολίνο» δεν χρειάζεται να το ακούσω. Αρκεί ένας συνειρμός για να το φέρω στο μυαλό μου και να σφηνωθεί εκεί και να παίζει στο repeat «φέρτε μου ένα μαντολίνο, για να δείτε πως πονώωω, κι ύστερα θα γίνω κρίνο κι ύστερα πια θα χαθώωω». Δεν υπάρχει πιο κολλητική μελωδία, είναι ένα τραγούδι-χλαπάτσα. Κολλάει σε σένα, κολλάει στους δίπλα σου που το ακούν από σένα [γιατί είναι αδύνατο να το έχεις μόνο μέσα στο κεφάλι σου και να μην το τραγουδήσεις και παράφωνα και φωναχτά] και όλοι μαζί σιχτιρίζετε την ώρα και τη στιγμή που το έγραψε ο δημιουργός του. Θα μου πεις τι σου φταίει ο Μάνος Χατζιδάκις αν σου κολλάει εσένα το τραγούδι του; Φυσικά και μου φταίει, ποιον να σιχτιρίσω, τον Κόκοτα;
   Τέλος πάντων, το θέμα είναι σοβαρό, τα earworms βασανίζουν πολύ κόσμο [earworms είναι αυτά τα τραγούδια που σου κολλάνε και τα κουβαλάς όλη μέρα και δεν μπορείς να τα ξεφορτωθείς, στα ελληνικά δεν υπάρχει λέξη, κι αν υπάρχει δεν την έχω ακούσει] και στο πανεπιστήμιο Western Washington έκαναν ολόκληρη έρευνα για αυτά και τους τρόπους που μπορείς να τα πετάξεις απ’ το μυαλό σου.
   Ο εγκέφαλος λέει έχει μάθει κάποια πράγματα και τα κάνει αυτόματα [οδήγηση, περπάτημα] και έτσι αφήνει μεγάλο μέρος του ανεκμετάλλευτο. Σε αυτό το μέρος βρίσκουν χώρο τα earworms και τρυπώνουν και, αν δεν κάνεις κάτι, μένουν εκεί και σε βασανίζουν. Τι να κάνεις; Λύσε Sudoku, σταυρόλεξα, διάβασε ένα βιβλίο, κάνε κάτι που απαιτεί πνευματική ενέργεια, τίποτα δεν πιάνει στα αλήθεια, αλλά τουλάχιστον δοκίμασε.
   Τα χειρότερα τραγούδια λέει η έρευνα είναι της Λέιντι Γκάγκα, το Alejandro και το Bad Romance, το She Loves You και το Hey Jude των Beatles, το SOS της Rihanna, ο καθένας που θα ρωτήσεις λέει το δικό του τραγούδι.   Μόνο από ένα δεν γλιτώνει κανείς: το «μαντολίνο». 
     Εδώ είναι το άρθρο της Telegraph για τον τρόπο που μπορείς να γλιτώσεις.   Κι αυτό είναι το μαντολίνο. Καλή τύχη. 



Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να φτιαχτεί μια λίστα με τα πιο δημοφιλή earworms για τους αναγνώστες μας όποιος θέλει να συμμετέχει, ας αφήσει το δικό του με σχόλιο.





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...