Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.

Παρέμβαση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη για μείωση των κριτήριων αναγνώρισης των ομάδων παραγωγών.
Τροπολογία προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης σχετικά με τα κριτήρια που ισχύουν για τη σύσταση ομάδων παραγωγών.
Στην πρόταση τροπολογίας ο Βουλευτής σημειώνει ότι: « Οι αντικειμενικές συνθήκες που οδήγησαν στην θέσπιση των κριτηρίων αυτών έχουν ήδη διαφοροποιηθεί και επιβάλλεται μια επικαιροποίηση τους».
Συγκεκριμένα προτείνει την τροποποίηση – αντικατάσταση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ. αριθ. 266355/11-2-2009 (ΦΕΚ 594/Β/2009)  των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περί συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Καν(ΕΚ) 1234/07 του Συμβουλίου.
Βάση της κατατιθέμενης τροπολογίας ο κ. Σταμενίτης ζητά την αντικατάσταση του απαιτούμενου αριθμού παραγωγών για σύσταση ομάδας από 300 παραγωγούς σε 100 και της ελάχιστης  αξίας εμπορεύσιμης παραγωγής από 3 εκ. ανά ομάδα παραγωγών στο 1 εκ. ευρώ. Επιπρόσθετα προτείνεται και η αναδρομική ισχύ της παρούσας τροπολογίας για ομάδες παραγωγών που βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης χρηματοδότησης.

Σύμφωνά με τον Βουλευτή η τροποποίηση των κριτηρίων καθίσταται αναγκαία καθώς, όπως τονίζει στην αιτιολογική έκθεση, τα κριτήρια πρέπει να εναρμονιστούν με τις πραγματικές συνθήκες της αγροτικής οικονομίας και να είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ενίσχυσης του αγροτικού τομέα, όπως άλλωστε προβλέπεται από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς και την Εθνική Νομοθεσία. Η κλιματική αλλαγή με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επέφερε προκαλεί μείωση στην αγροτική παραγωγή. Επί πλέον και δυναμικές, κατά τα άλλα, μονοκαλλιέργειες παρουσιάζουν έντονα προβλήματα στην παραγωγή καθώς είναι εξαιρετικά ευάλωτες στα καιρικά φαινόμενα. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...