Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

Καλλιτέχνες με ειδικές ανάγκες εκθέτουν τα έργα τους στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Πενήντα έργα καλλιτεχνών με ειδικές ανάγκες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι από τις 31 Οκτωβρίου επισκεφθούν το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την έκθεση «Χώρος και Χρώμα» από την ομάδα εικαστικών της Ελληνικής Εταιρείας Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas.

Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 9 Νοεμβρίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν αερόστατα, δέντρα, άλογα με αναβάτες, χρωματιστά κτίρια και πολλά άλλα θέματα από τον ορατό ή μη ορατό κόσμο μας. 

Στόχος των διοργανωτών είναι η έκθεση εκτός από το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που επιδιώκει να λειτουργήσει και σαν ένα διαφορετικό μέσο ευαισθητοποίησης στο θέμα της αναπηρίας.

Γι' αυτό και κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εικαστικά εργαστήρια για ομάδες σχολείων ή φορέων (κατόπιν συνεννόησης) και θα υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για όλους τους επισκέπτες.

Εκθέτουν τα μέλη της ομάδας εικαστικών της VSA Hellas:
Τάσος Αμπατζίδης, Ελπίδα Αντωνοπούλου, Βασίλης Διαμαντής, Έλλη Κελεσίδου †, Σταύρος Κρασαδάκης, Φιλαρέτη Παπαδοπούλου, Σάκης Σκουτέρης, Νίκος Χατζής.

Υπεύθυνος της ομάδας: Νίκος Κόνιαρης - εικαστικός

Εθελόντρια βοηθός: Ιωάννα Τσελέντη

Η έκθεση πλαισιώνεται και από καλλιτέχνες με αναπηρία που συμμετέχουν με προσωπική τους εργασία: Χριστίνα Βασίλογλου, Χριστίνη Γεωργανά, Φιλαρέτη Παπαδοπούλου.

Επίτιμος προσκεκλημένος ο τυφλός γλύπτης Πέτρος Ρουκουτάκης

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Κόνιαρης

Τι είναι η VSA Hellas

Η ομάδα εικαστικών της VSA Hellas, που αποτελείται από μέλη που στην πλειονότητά τους έχουν νοητική υστέρηση, λειτουργεί από το 1994 σ’ εβδομαδιαία βάση, κατευθυνόμενη από εμπνευσμένους εικαστικούς. Στο ενεργητικό της έχει δύο εκθέσεις: μία στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας και μία στην Αίθουσα Τέχνης Αέναον στην Αθήνα, συμμετοχές σε εκθέσεις και σε ανοιχτά ή βιωματικά εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εικαστικές παρεμβάσεις σε πλατεία, σχεδιασμό και κατασκευή σκηνικών, σχεδιασμό γραφικών σε ντοκιμαντέρ, γύρισμα μικρού βίντεο, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα πειραματιζόμενη σε καινούργιες προκλήσεις.

Η λειτουργία της ομάδας εντάσσεται στις δράσεις της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Very Special Arts Hellas, που ιδρύθηκε το 1990 στην Ελλάδα με αποκλειστικό στόχο το δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρίες στην καλλιτεχνική έκφραση και τη συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Αποτέλεσε το ελληνικό μέλος της διεθνούς οργάνωσης VSA The International Organization on Arts and Disability με πολυάριθμα μέλη σε κάθε γωνιά του κόσμου.

- Η έκθεση πραγματοποιείται με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Ι. Νιάρχος και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...