Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΣΦΗΚΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟ.

Σφήκες - δολοφόνοι σπέρνουν τον πανικό στην Κίνα
Εικοσιοκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετοί έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, τις τελευταίες εβδομάδες στην κεντρική Κίνα, λόγω κύματος επιθέσεων από γιγαντιαίες σφήκες.
Η έξαρση αποδίδεται στην άνοδο των θερμοκρασιών στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει ενισχύσει τον πληθυσμό της σφήκας Vespa mandarinia κάνοντάς την παράλληλα πιο επιθετική.
Η πόλη Ανκάνγκ, από την 1η Ιουλίου 583 άνθρωποι έχουν δεχθεί επίθεση από σφήκες. Περίπου 70 εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Ορισμένοι από αυτούς ανέφεραν ότι σμήνη εντόμων τους κυνήγησαν για εκατοντάδες μέτρα προτού τους τσιμπήσουν.
Το τοξικό τσίμπημα των εντόμων μπορεί να προκαλέσει αναφυλακτική αντίδραση ή ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια, από την οποία κατέληξαν πολλά από τα θύματα. Οι αρμόδιες αρχές κάλεσαν τους ανήσυχους κατοίκους να ζητήσουν βοήθεια εάν οι σφήκες τους τσιμπήσουν περισσότερες από 10 φορές προειδοποιώντας ότι όσοι δεχθούν πάνω από 30 τσιμπήματα πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε ειδική θεραπεία για να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές.
Επιστήμονες «δείχνουν» το φετινό παρατεταμένο κύμα καύσωνα ως βασική αιτία της έξαρσης των επιθέσεων. Τον Ιούλιο, σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους τη Σαγκάη, αναφέρθηκαν θερμοκρασίες-ρεκόρ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από θερμοπληξία. Επιπλέον, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ανθρώπινη παρουσία είναι πιθανό να τις ταράζει και να τις κάνει πιο επιθετικές.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...