Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “OPEN DAYS 2013- “Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ” ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ .

Στην ετήσια τετραήμερη εκδήλωση “OPEN DAYS 2013- “Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων” που θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Οκτωβρίου 2013 στις Βρυξέλλες συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως εταίρος στο ευρωπαϊκό  έργο INNOVAge στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg  IVC.
           Στο πλαίσιο του “Θεματικού Προγράμματος Κεφαλαιοποίησης του Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας”, οι συντελεστές των  έργων  “INNOVAge, CASA και DAA που αφορούν στη θεματική περιοχή της δημογραφικής αλλαγής, ενώνουν τις προσπάθειές τους σε μία κοινή πρωτοβουλία  και διοργανώνουν  εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “OPEN DAYS 2013” με θέμα «Καινοτόμες πολιτικές και λύσεις για την ενεργό γήρανση» στις 8 Οκτωβρίου 2013 (ώρες: 9.00- 13.00 μ.μ.) στο  Γραφείο  Διασύνδεσης Φλάνδρας - Ευρώπης (VLEVA).
           Τα έργα INNOVAge, CASA και DAA αφορούν στα πολύπλοκα ζητήματα που ανακύπτουν  από τη γήρανση του πληθυσμού και τις  πολλαπλές προκλήσεις που θέτει το μέλλον για τη φροντίδα των  ατόμων τρίτης ηλικίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα έργα στοχεύουν στην εξεύρεση βιώσιμων, καινοτόμων και πρακτικών λύσεων, που επιτρέπουν την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων τρίτης ηλικίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μια οικονομικά εφικτή περίθαλψη για τους ηλικιωμένους και εντελώς νέους τρόπους σκέψης σχετικά με τη διάρθρωση των υπηρεσιών φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας, με τη χρήση καινοτόμων μεθοδολογιών. Επίσης, τα έργα προσφέρουν δυνατότητες σε καινοτόμες επιχειρήσεις να αναπτύξουν νέα εργαλεία και υπηρεσίες.

Ειδικότερα:
           - Το έργο CASA αφορά στην ανάπτυξη περιφερειακής πολιτικής και την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την αναβάθμιση καινοτόμων υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την ανεξάρτητη διαβίωση. Οι δημογραφικές αλλαγές καθιστούν αναγκαία την οργάνωση της περίθαλψης και της στέγασης των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων πολιτών με έναν πιο έξυπνο τρόπο, που συμπεριλαμβάνει τη χρήση ΤΠΕ. Με αυτόν τον τρόπο παρέχονται επίσης δυνατότητες σε καινοτόμες επιχειρήσεις να αναπτύξουν νέα εργαλεία και υπηρεσίες.
           - Το έργο DAA αποτελείται από ένα δίκτυο πόλεων που χρειάζονται άμεσα να  βρουν δραστικές οικονομικές, καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας. Κάθε πόλη-εταίρος συνεισφέρει με μια βέλτιστη πρακτική στον τομέα της φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας και μία ανάγκη για τη χάραξη πολιτικής.
- Το έργο INNOVAge, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  στοχεύει στο να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να ζήσουν ανεξάρτητα στα σπίτια τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενισχύοντας την αυτονομία τους και αναδεικνύοντας «τεχνολογικές αλυσίδες εφοδιασμού» συνυφασμένες με τις νέες εξελίξεις, όπως η ανεξάρτητη διαβίωση και η οικολογική καινοτομία, με την πολύτιμη συμβολή της ελαχιστοποίησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής των ηλικιωμένων.
           Το εργαστήριο  με θέμα «Καινοτόμες πολιτικές και λύσεις για την ενεργό γήρανση» που διοργανώνεται από το περιφερειακό εταιρικό σχήμα «Ενεργός Γήρανση» θα ξεκινήσει με μία επισκόπηση της  ευρύτερης εικόνας και την παρουσίαση μίας γενικής προσέγγισης για τα θέματα των δημογραφικών αλλαγών και των προκλήσεων στο ζήτημα της γήρανσης του πληθυσμού. Η ενότητα που θα ακολουθήσει θα είναι αφιερωμένη στις βέλτιστες πρακτικές για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, τα εμπόδια και τις πολιτικές απαντήσεις και λύσεις, καθώς και στην ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις  βέλτιστες πρακτικές  και τις ενδεικνυόμενες λύσεις σε τοπικό επίπεδο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μέσα από τα εργαστήρια, το εταιρικό σχήμα στοχεύει στη δημιουργία ενός φόρουμ για την ανταλλαγή καινοτόμων λύσεων και τη ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των τοπικών πολιτικών, μέσα από την ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις βέλτιστες πρακτικές σε άλλα μέρη, προκειμένου να βρεθούν στρατηγικές δεξιότητες για τη στήριξη της χάραξης πολιτικής και για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις μεγάλες και μαζικές κοινωνικές προκλήσεις που θέτει η γήρανση. Από το 2012,  που αποτέλεσε το  Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών, έχει ανακύψει η ανάγκη να τεθούν υπό συζήτηση περισσότερο σε βάθος και πιο πρακτικές λύσεις σχετικά με τους καινοτόμους τρόπους για την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα, τα εργαστήρια και την εκδήλωση “Open Days 2013” είναι διαθέσιμες για κάθε ενδιαφερόμενο, στους ακόλουθους ιστοτόπους:
http://www.innovage-project.eu/
http://www.casa-europe.eu/
http://daaproject.eu/

http://ec.europa.eu/regional_policy/conferences/od2013/index.cfm

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...