Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ 10ΕΥΡΩ.

Έρχονται νέα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ
Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 13 Ιανουαρίου. Το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα θα τεθεί σε κυκλοφορία από το καλοκαίρι του 2014 αλλά η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί την ημέρα της παρουσίασης.
  Τα νέα χαρτονομίσματα με την ονομασία «Ευρώπη» εκδίδονται 10 χρόνια μετά από την εισαγωγή των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων ευρώ. Τα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη» τίθενται σε κυκλοφορία κατά αύξουσα ονομαστική αξία.
 Ήδη έχει κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ ενώ μετά από αυτό των 10 θα κυκλοφορήσει και το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.
 Στο ολόγραμμα και το υδατογράφημα των νέων τραπεζογραμματίων των 10 ευρώ απεικονίζεται προσωπογραφία της Ευρώπης, μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προέρχεται και η ονομασία της ηπείρου.
 Η ΕΚΤ έχει σκοπό να αποσύρει σταδιακά από την κυκλοφορία τις τρέχουσες μορφές των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν από το 2002.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...