Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΛΑΞΤΕ ΧΡΩΜΑ ΜΑΤΙΩΝ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ.

Aλλάξτε χρώμα ματιών σε...15 λεπτά!
Βαρεθήκατε το χρώμα των ματιών σας και δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστούς φακούς επαφής;

Μία είναι η λύση. Σε 15 λεπτά, τα καστανά μάτια γίνονται πράσινα χάρη σε μία επαναστατική μέθοδο που εφαρμόζεται ήδη σε κλινικές των ΗΠΑ και διασφαλίζει μόνιμη αλλαγή στο χρώμα των οφθαλμών.

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, πρόκειται για ένα τεχνητό εμφύτευμα ίριδας που κάνει θαύματα.

Οι γιατροί εισάγουν ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα από σιλικόνη στον κάθε οφθαλμό για να αλλάξουν την «όψη» της ίριδας.  Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται σε όσουν έχουν ετεροχρωμία,  μια κατάσταση κατά την οποία υπάρχει διαφορά στο χρώμα της ίριδας κάθε ματιού ή σε κομμάτι του ίδιου ματιού.

Επιπλέον, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την αποκατάσταση της όρασης. Με τοπική αναισθησία, οι γιατροί τοποθετούν το εμφύτευμα στους οφθαλμούς, το υλικό του οποίου - η σιλικόνη- βοηθά στο να παίρνει εύκολα σχήμα και θέση στο μάτι.

Η εταιρεία που το ανέπτυξε, η BrightOcular, επισημαίνει ότι το εμφύτευμα δεν επηρεάζει τη μυωπία ή την πρεσβυωπία. γεγονός που σημαίνει ότι, τα άτομα που πρέπει να φοράνε γυαλιά, θα συνεχίσουν  να τα φορούν ακόμα και μετά το πέρας της επέμβασης. Η εταιρεία έσπευσε επίσης να τονίσει πως τα εμφυτεύματα δεν είναι ενοχλητικά στο μάτι , ακόμα όμως και για όσους αισθανθούν άβολα, οι γιατροί μπορούν εύκολα να τα απομακρύνουν.

Για την πλήρη αποκατάσταση των ασθενών απαιτούνται περίπου δύο μήνες. Για ένα μεγάλο διάστημα όσοι υποβάλλονται στην επέμβαση, δε θα πρέπει να οδηγούν αλλά και ούτε να σηκώνουν βάρος.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o καθηγητής Κένεθ Ρόζενταλ από το Island Eye Surgicentre στο Λονγk Άιλαντ της Νέας Υόρκης,  δηλώνει ότι με την μέθοδο αυτή δεν έχει καταγραφεί, μέχρι στιγμής, κάποια επιπλοκή ή παρενέργεια. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι το εμφύτευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για αισθητικούς λόγους  αλλά και για την θεραπεία σοβαρών παθήσεων.  

Και για τα δύο μάτια η επέμβαση διαρκεί μισή ώρα.

Όσο για το κόστος της, οι γιατροί τηρούν σιγή ιχθύος...

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...