Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα: Ελλείψεις εκπαιδευτικών στο 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας της Π.Ε. Πέλλας.


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με το νόμο 4186/13 κατάργησε μια σειρά τομείς και ειδικότητες από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, θέτοντας σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εκπαιδευτικούς και στερώντας από χιλιάδες παιδιά το δικαίωμα να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στους συγκεκριμένους τομείς. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των μαθητών του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας, τομέα Υγείας - Πρόνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας της Π.Ε. Πέλλας, οι οποίοι ακόμα και σήμερα, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν καθηγητές. Μάλιστα οι 20 μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν έχουν καθηγητές ούτε για τα πανελλαδικά μαθήματα.
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και άρα να μην πάρουν απολυτήριο. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση, θα είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν άλλη κατεύθυνση, την οποία θα πρέπει να ξεκινήσουν από τη Β’ Λυκείου. 
Να σημειωθεί ότι παρόλο που ο νέος νόμος αναφέρει πως κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης των ημερήσιων ΕΠΑΛ, της Β΄, Γ’ και Δ’ τάξης των εσπερινών ΕΠΑΛ και της Β’ τάξης των ΕΠΑΣ θα είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους στο τομέα που είχαν επιλέξει από τον Ιούνη, πριν την κατάργηση δηλαδή των τομέων και των ειδικοτήτων, σήμερα οι μαθητές του τομέα Υγείας – Πρόνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας, αδυνατούν να κάνουν μαθήματα, λόγω της έλλειψης καθηγητών. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμους εκπαιδευτικούς στον τομέα Υγείας – Πρόνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας της Π.Ε. Πέλλας 
Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον τομέα και την ειδικότητα που έχουν επιλέξει.



Οι βουλευτές του  ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...