Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣ ΞΙΦΙΑΝΗΣ-ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 2-2

Παιχνίδι που τα είχε όλα διεξήχθη στο γήπεδο της Ξιφιανής, μεταξύ του τοπικού ΠΑΣ και του ΑΣ Πρόμαχοι, με τελικό αποτέλεσμα 2-2.
 Τέσσερα γκολ, δυο δοκάρια, ένα πέναλτι και πολλές κάρτες, μεταξύ των οποίων και μια κόκκινη.
Η ομάδα του Βαγγέλη Μήτσκα παρουσιάστηκε καλοδιαβασμένη και με καλά πατήματα στο γήπεδο και αν και έπαιζε με μείον ένα παίκτη, λόγω αποβολής του Ανδρίτσου στο 26΄για εξύβριση, χτύπησε στα ίσια το παιχνίδι και διεκδίκησε την νίκη.
Από την άλλη, η ομάδα του Κώστα Καρυπίδη, μπήκε με στόχο τη νίκη και αν οι παίκτες ήταν λίγο πιο εύστοχοι, ίσως κατάφερνε να την επιτύχει.
Πάντως το τελικό 2-2 κρίνεται σαν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα και για τις δυο ομάδες, που έπαιξαν δυνατά μεν, αλλά σε καμιά περίπτωση αντιαθλητικά.
   Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο μιας και οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και επιθετικά.
Η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε στο 4' για τον ΠΑΣ όταν ο Φανιάδης Χ. πλάσαρε το Χατζή και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Στο 8' μπαλιά του Σέλκου στον Άτζο, το σουτ που επιχειρεί φεύγει ψηλά.
Ο Νάνος στο 10' κάνει ατομική ενέργεια, σουτάρει από πλάγια και η μπάλα φεύγει άουτ.
Το 1-0 σημείωσε στο 13' ο διακριθείς Χ. Φανιάδης, όταν σε μια αντεπίθεση της ομάδας του, βρέθηκε τετ α τετ με τον Χατζή και τον πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι ξεπερνώντας το σοκ, ανέβασαν στροφές και άρχισαν να πιέζουν , ψάχνοντας την ισοφάριση.
Χάνουν ευκαιρίες στο 24΄με την κεφαλιά του Μούγιου, που έφυγε άουτ και με τον Αμπάρη στο 34', όταν η κομπίνα, που επιχείρησαν δεν τους βγήκε και τελικά το σουτ κατέληξε μακριά από την εστία του ΠΑΣ.
Η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο 37', όταν ο μόνιμος σκόρερ Γ. Νάνος σημείωσε το 1-1 με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Σέλκου.
Τρία λεπτά αργότερα στο 40' οι Πρόμαχοι χάνουν σπουδαία ευκαιρία με τον Φάφκα, το σουτ του οποίου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μαυρίδη.
Οι γηπεδούχοι στο 45' έχασαν μια σίγουρη επιτυχία με τον Φαφούτη, το σουτ όμως που έκανε το μπλόκαρε ο νεαρός Χατζής.
   Στο δεύτερο ημίχρονο οι του ΠΑΣ μπήκαν πολύ δυνατά και προσπάθησαν να καθαρίσουν το παιχνίδι και έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες στο 47' με τον Χ. Φανιάδη, το σουτ όμως μπλόκαρε ο Χατζής και στο 55' με τον ίδιο παίκτη το ευθύβολο σουτ του οποίου βρήκε την ρίζα του κάθετου δοκαριού κι έφυγε άουτ.
Στο 65' επικράτησε ένταση μέσα κι έξω από το γήπεδο, λόγω ενός πολύ δυνατού φάουλ του Τουμανίδη στον Αμπάρη, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα καταλάγιασαν.
Ο ΠΑΣ συνεχίζει να πιέζει και χάνει δυο καλές φάσεις στο 68' και 70' με τον Ανδρίτσο, ενέργειες τις οποίες εξουδετερώνει ο τερματοφύλακας Χατζής, που σήμερα διακρίθηκε για την αποτελεσματικότητά του.
Στο 80' ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Δ. Νάνος ανέτρεψε στην περιοχή τον Ανδρίτσο, το εκτέλεσε ο τερματοφύλακας Μαυρίδης και σημείωσε το 2-1.
Οι Πρόμαχοι μη χάνοντας το κουράγιο τους ανταπέδωσαν, ισοφαρίζοντας σε 2-2,  τρία λεπτά αργότερα στο 83' με όμορφο πλασέ του Φάφκα μετά από σέντρα του Σέλκου.
Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, ο αγώνας απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τους παίκτες να έχουν πιάσει έναν λυσσασμένο ρυθμό, αλλά τελικά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και έληξε  2-2.
Από τον ΠΑΣ διακρίθηκαν οι Χ. Φανιάδης, Ανδρίτσος, Μαυρίδης και Δ. Φανιάδης.
Από τον ΑΣ Πρόμαχοι ξεχώρισαν οι Χατζής, Φάφκας, Σέλκος και Άτζος.
Η διαιτησία του κυρίου Καρατζά ήταν σχετικά καλή, τα σφυρίγματά του δεν επηρέασαν καθοριστικά το τελικό αποτέλεσμα, απλά θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο φειδωλός με το μοίρασμα των καρτών ένθεν κακείθεν.
Άριστοι οι δυο βοηθοί Κορνισαρλής και Σαββίδης.

ΠΑΣ ΞΙΦΙΑΝΗΣ
Μαυρίδης Δ.
Ηλιάδης Χ.
Δασκαλόπουλος Ν.
Σαμαράς Θ.
Αθανασιάδης Α.
Δουμανίδης Δ.
Φανιάδης Δ.
Φαφούτης Χ. (Κεσκεσίδης)
Φανιάδης Χ. (Τουμανίδης)
Κιόσης Ι.(Δερμετζόγλου)
Ανδρίτσος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Βαγγέλης Μήτσκας

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Χατζής Ι.
Μούγιος Ι.
Άτζος Δ.
Σέλκος Δ.
Καλογιάννης Χ.(Πουσίνης Τ.)
Καραδοσίδης Χ.
Αμπάρης Γ.
Νάνος Γ.
Τούμπης Π.
Νάνος Δ.
Φάφκας Ε.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Κώστας Καρυπίδης















































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...