Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ 25ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.


Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για τους πληγέντες των πλημμυρών της 25ης Φεβρουαρίου και 4ης Μαρτίου


Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και ειδικότερα η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων προχώρησαν στην έκδοση νεότερης Απόφασης (ΑΔΑ: ΒΛΛΙ1-ΕΘΕ), στην οποία ορίζονται οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων πληγέντων από τις πλημμύρες της 25ης Φεβρουαρίου και 4ης Μαρτίου τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την Απόφαση, οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν πληγεί από τις εν λόγω πλημμύρες, προκειμένου να τύχουν των πιστωτικών διευκολύνσεων που ορίζονται στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.), θα πρέπει να υποβάλλουν, εντός της προθεσμίας που ορίζεται, αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίσμα και έκδοση πορίσματος για τον χαρακτηρισμό του πληγέντος κτίσματος. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας του ακινήτου (εις διπλούν), εκ των οποίων το ένα αντίγραφο θα πρέπει να είναι νόμιμα επικυρωμένο, φωτογραφίες του πληγέντος κτίσματος καθώς και οδοιπορικό σκαρίφημα.

Μετά τη διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίσμα από Μηχανικούς της αρμόδιας Υπηρεσίας, εκδίδεται πόρισμα με τον χαρακτηρισμό του κτίσματος.

Το πόρισμα με το χαρακτηρισμό του κτίσματος θα παραλαμβάνεται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του.

Μετά την έκδοση πορίσματος και ανάλογα με το χαρακτηρισμό του κτίσματος οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να τους χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή (Σ.Σ.), υποχρεούνται να καταθέσουν στην αρμόδια Υπηρεσία νέα αίτηση ανάλογα με την περίπτωση.

Η αίτηση αυτή θα πρέπει να υποβληθεί εντός χρονικής προθεσμίας ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής του σχετικού πορίσματος με το οποίο το κτίσμα κρίθηκε επισκευάσιμο ή κατεδαφιστέο.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία: 2310-313323, 521917 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.yasbe.gr.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...