Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΣΟΤΣΙ!


1Βουδιστές μοναχοί υπέβαλαν τα σέβη τους στην Ολυμπιακή Φλόγα του Σότσι, η οποία κατέφθασε μέσα από τους παγωμένους δρόμους της Ανατολικής Σιβηρίας στην πόλη Τσίτα! Η λαμπαδηδρομία έφτασε χθες στην περιοχή Zabaikalsky Krai, μία από τις έξι περιφέρεις της ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου ο βουδισμός είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος.  Η Φλόγα πέρασε έξω από το βουδιστικό ναό Damba Braibunling.

Μεταξύ των 130 λαμπαδηδρόμων ήταν η πρωταθλήτρια στο αγωνιστικό πατινάζ ταχύτητας στους Ολυμπιακούς του 1968 Λιουντμίλα Τίτοβα. 
Επόμενη στάση είναι η πρωτεύουσα της Ρωσικής Δημοκρατίας της Μπιριάτ, Ουλάν – Ουντέ, στην οποία η Φλόγα θα φτάσει με ειδικό τρένο και θα «επισκεφθεί» ένα από τα πλέον σημαντικά βουδιστικά μνημεία της Ρωσίας, το Ivolginsky Datsan, τον πρώτο βουδιστικό ναό που χτίστηκε στην Σοβιετική Ένωση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και σηματοδότησε  την αναγέννηση του βουδισμού στη χώρα.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Σε έναν πρωτοφανή μαραθώνιο, έχει ήδη διασχίσει την Αγία Πετρούπολη, έκανε το γύρο της χερσονήσου Καμτσάκα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, έφτασε μέχρι την Αρκτική και διασχίζει τη ρωσική Άπω Ανατολή.  Αφού ταξιδέψει σε 2.900 πόλεις σε 83 περιοχές της Ρωσίας, η φλόγα θα επιστέψει πίσω στην Ευρωπαϊκή Ρωσία, με τελικό προορισμό το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας Σότσι, για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 7 Φεβρουαρίου του 2014.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ολυμπιακή Δάδα του Σότσι έφτασε και στο διάστημα όπου πραγματοποίησε έναν ιστορικό διαστημικό περίπατο, για πρώτη φορά στα χρονικά των Ολυμπιακών Αγώνων. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...