Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚ: ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ;

ΣΟΚ: Μήπως είσαι και εσύ μολυσμένος;
Λίγο να ψαχτείς, αλλάζεις την… ειδυλλιακή άποψη που έχεις για τον κόσμο…

Του Σταύρου Ζαγκανά

Τι βρήκα αυτή τη φορά; Κάτι που με έχει συγκλονίσει πραγματικά…

Διαβάστε και αποφασίστε:

15 Νοεμβρίου 2013: – Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες της OMS (Οργάνωση Μαχόμενων Sovversivi) μια παράξενη επιδημία απλώνεται σαν λεκές από λάδι σε όλο τον πλανήτη…

Για όποιον έχει άγνοια σε ιατρικά θέματα, όπως εγώ, το Σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι μια ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία ένα θύμα - όμηρος μπορεί να αναπτύξει θετικά συναισθήματα (μερικές φορές μπορεί να φτάσει στον έρωτα) για τον απαγωγέα του.

Και όσο και να φαίνεται απίστευτο, αυτή η παθολογία εμφανίζεται σε ολόκληρα πλήθη που παρουσιάζουν ίδια συμπτώματα.

Σε όλο το κόσμο έχουν μπει σε εφαρμογή κοινωνικές και οικονομικές πρακτικές τέτοιες ώστε να μην επιτρέπεται σε κανέναν να μπορεί να κερδίζει τα προς το ζειν χωρίς να συμμετέχει σε διαδικασίες στο εσωτερικό εργοστασίων αλλοτρίωσης ή μέσα σε μεγάλα γραφεία που μοιάζουν με σπιρτόκουτα, συχνά σε συνθήκες ασφάλειας ακατάλληλες, με θανατηφόρα αποτελέσματα.

Αυτό δηλαδή που φαίνεται να είναι το μοναδικό μέσο συντήρησης, είναι από όλες τις πλευρές ένας θάνατος σε μικρές δόσεις, και παρόλο το αφύσικο της κατάστασης το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων συνεχίζει να το θεωρεί σαν τη φυσική κατάσταση των πραγμάτων, λες και δεν είναι όλο αυτό, στη πραγματικότητα, το αποτέλεσμα μιας τεχνητής διαδικασίας που κατασκευάστηκε σε βάθος χρόνου, οριοθετώντας αυτό που μπορούμε να πούμε πως είναι τη μεγαλύτερη μαζική απαγωγή της μάζας στην ιστορία του ανθρώπου.

Επί πλέον , στα μάτια των νέων πτυχιούχων, ή των νέων θυμάτων ο κόσμος της εργασίας, είναι εκείνος που μπορεί να δώσει μια αληθινή χειραφέτηση, κι αυτός (και μόνο μέσα από αυτόν ) ο άνθρωπος μπορεί να γίνει ένα άτομο με σκοπό, δεχόμενος σαν θέσφατο εκείνο το αξίωμα που βρισκόταν στην είσοδο των χειρότερων τόπων που γνώρισε η ανθρωπότητα.

"Arbeit Macht Frei"

Οτι η εργασία μας απελευθερώνει, τώρα πια το πιστεύουν όλοι, τόσο ώστε όταν βρίσκουμε κάποιον που είναι διατεθειμένος να μας κλέψει τις μέρες με αντάλλαγμα κομμάτια από χαρτί τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε, εμφανίζοντας με αυτό το τρόπο τα πραγματικά συμπτώματα του συνδρόμου.

Η κατάσταση όμως τελευταία χειροτερεύει. Στην Ευρώπη πχ. Φαίνεται ότι ολόκληρα κράτη είναι όμηροι μιας γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης η λεγόμενη Banda Canaglie Erudite, (συμμορία πολυμαθών κατεργάρηδων) πιο γνωστή σαν ΕΚΤ. Οι τρομοκράτες στην αρχή έκλεψαν τους πολίτες από όλα τα υπάρχοντά τους, τους αφαίρεσαν κάθε είδους αγαθό ή υπηρεσία, και μετά έστειλαν εκπροσώπους για να πραγματοποιήσουν μια πραγματική μαζική απαγωγή, κατά τη διάρκεια της οποίας τα θύματα συνεχίζουν να κακοποιούνται με διάφορους τρόπους και να χάνουν τα υπάρχοντά τους. Ομως, κατά τρόπο ανεξήγητο, αυτή η πράξη ανήκουστης βίας, έγινε αποδεκτή από τη πλειοψηφία σαν μια πραγματική διάσωση, τόσο ώστε να καταλήξει στο ακραίο σύμπτωμα του συνδρόμου, να θεωρούν τον απαγωγέα σαν απελευθερωτή. Άλλοι, δικαιολογούν το γεγονός σαν φυσιολογική και νόμιμη τεχνική απαγωγή. Δηλαδή, μια αληθινή περίπτωση μαζικής παράνοιας!

Οσον αφορά τη θεραπεία, επιφανείς γιατροί όπως οι Noam Chomsky, Slavoj Zizek και David Graeber είπαν πως μια καλυτέρευση μπορεί να γίνει μέσω της ομαδικής θεραπείας. Διαπιστώθηκε πράγματι, πως με την οργάνωση κινημάτων, με μεγάλη συμμετοχή και με τη βοήθεια μιας αλληλοσυμπαράστασης η πλειοψηφία μπορεί να δημιουργήσει μια πορεία χειραφέτησης και ωρίμανσης κατά την οποία χάρη σε μια μεγαλύτερη συνειδητοποίηση θα μπορέσει να αναγνωρίσει τη δραματική κατάσταση ομηρίας την οποία βιώνει. Αλλοι εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν τη λήψη φαρμάκων όπως το σπρέι κριτικό πνεύμα ή χαπάκια ελεύθερης ενημέρωσης;

Όμως αυτά τα προϊόντα δεν πωλούνται στα φαρμακεία, γιατί μια μαζική χρήση θα μπορούσε να ωθήσει τον ασθενή σε πράξης μποϋκοτάζ που θα μπορούσαν να βλάψουν όλες τις πολυεθνικές, που θα συμπεριλαμβάνει και τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Χρήσιμα φάρμακα, φυτικής προέλευσης, μπορούν να βρεθούν στις πλατείες των πόλεων, στο εσωτερικό των Πανεπιστημίων ή σε κοινωνικά κέντρα, όπου δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για την από κοινού αντίδραση σε αυτή την ομαδική ενόχληση.

Είναι λοιπόν απαραίτητο ο καθένας να ξεκινήσει από σήμερα μια αυτο-διάγνωση της πάθησης, της οποίας η θεραπεία μπορεί να επέλθει χωρίς τη παρέμβαση ενός γκουρού ή ψυχιάτρου...

Τι λέτε;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΓΚΑΝΑΣ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...