Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ .


Με μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Όσοι επιχείρησαν να εξαφανίσουν την Ελλάδα επιχειρώντας τον διαμελισμό της απέτυχαν»

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Δημάρχου Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου, εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων, οργανώσεων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στην Μητρόπολη της Έδεσσας, ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας  εκφωνήθηκε από τον κ. Ηλία Παρασκευόπουλο, εκ μέρους όλων των Αντιστασιακών Οργανώσεων.  Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε τον ηρωισμό και την φιλοπατρία των αντιστασιακών οργανώσεων που δραστηριοποιήθηκαν εναντίων των δυνάμεων κατοχής. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που είχε γίνει για κατακερματισμό της Ελλάδας και την γενναιότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν από τον ελληνικό λαό ο οποίος ξεσηκώθηκε εναντίων του κατακτητή.

Ακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στην μνήμη των θυμάτων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο ηρώο της πόλης. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Η Εθνική Αντίσταση αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το τι μπορούν να καταφέρουν οι Έλληνες όταν παραμένουν ενωμένοι. Σήμερα, που η πατρίδα μας δοκιμάζεται από σκληρά μέτρα δημοσιονομικών περικοπών, αλλά και επιθέσεις από ξένα κέντρα που προωθούν ίδια συμφέροντα, είναι σημαντικό να παραμείνουμε κοινωνικά αλληλέγγυοι. Οι Έλληνες διακρίνονται για την ανάγκη να νιώθουν και να είναι ελεύθεροι και οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δημιουργούν έντονο αίσθημα δυσφορίας στην ελληνική κοινωνία. Χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί, μεθοδικά και συνδυάζοντας τις ικανότητες και πλεονεκτήματά μας. Η επιτυχία των ελληνικών αντιστασιακών οργανώσεων, με αποκορύφωμα την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου 1942, βασίστηκε στη δύναμη ψυχής και στο ενωτικό πνεύμα που κυριάρχησε εκείνη την περίοδο». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...