Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΡΟΜΑΝ ΧΕΡΤΣΟΓΚ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".

Ρόμαν Χέρτσογκ: "Δεν είναι η Ελλάδα η γενέτειρα της Δημοκρατίας"
O πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα Der Handelsblatt τόνισε πως «Ως γενέτειρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».
Το σχόλιο, που προκάλεσε άμεσα έντονες επικρίσεις, διατυπώθηκε όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας ως γενέτειρας της Δημοκρατίας σε σχέση με τις διαδικασίες ένταξής της στις ευρωπαϊκές δομές και τις οικονομικές της αδυναμίες.

Μιλώντας στην Handelsblatt, ο Ρόμαν Χέρτσογκ δήλωσε πως ήταν σαφές από την αρχή σε πολλούς πολιτικούς ότι η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική αποδοτικότητα άλλων χωρών, όμως αν και οι οικονομικές αδυναμίες ήταν γνωστές, δεν υπήρχαν προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θρησκείας σε ό,τι αφορά την ένταξή της στις ευρωπαϊκές δομές.

«Τα πράγματα μάλλον έγιναν όπως συνήθως: Γνώριζε κανείς τις οικονομικές αδυναμίες, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν προβλήματα σε θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η θρησκεία. Η Τουρκία αμέσως παραδίπλα είναι μεν οικονομικά πολύ πιο ισχυρή, αλλά τα θέματα αυτά δεν συνάδουν» ανέφερε.

Και όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας, ως γενέτειρας της Δημοκρατίας, απάντησε: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την κριτική που ασκείται από τις χώρες του Νότου προς την Γερμανία, σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσωσης.

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο» έκανε λόγο ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο» έκανε λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Χέρτσογκ.

«Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα. Δεν φτάνει το πικρό ποτήρι της απαξίωσης, της υποβάθμισης και της γελοιοποίησης του ελληνικού λαού;» διερωτάται ο Γιώργος Χατζημαρκάκης και συνεχίζει: «Αντί να ζητήσουν συγγνώμη οι Γερμανοί πολιτικοί ή έστω να μιλήσουν ανθρώπινα σ' ένα λαό που δοκιμάζεται, τώρα θέλουν να ανατρέψουν και την ιστορία της ανθρωπότητας;»

Ο γερμανός ευρωβουλευτής, ο οποίος όπως ανακοίνωσε πρόσφατα θα είναι υποψήφιος ως επικεφαλής ελληνικού κομματικού σχήματος στις προσεχείς ευρωεκλογές, επισήμανε ακόμη ότι ο Ρόμαν Χέρτσογκ, ως κορυφαίος δικαστής με κλασική παιδεία, «θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν θα είχε μάθει ποτέ τη λέξη «Δημοκρατία», αν δεν την είχε δανειστεί από την ελληνική σκέψη» και πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό μια τέτοια συμπεριφορά».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή ιστορία θα καταγράψει τον κ. Χέρτσογκ στους επιλήσμονες».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...