Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΜΗΤΕΡΑ ΛΙΘΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Μητέρα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου επειδή είχε κινητό
Πριν από δυο μήνες μια νεαρή μητέρα δυο παιδιών, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους συγγενείς της, μετά από απόφαση τοπικού δικαστηρίου στο Πακιστάν. Το έγκλημά της; Είχε στην κατοχή της ένα κινητό τηλέφωνο.
   ΄Οπως μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο θείος, τα ξαδέλφια και άλλοι συγγενείς της Αρίφα Μπίμπι, πέταξαν στην γυναίκα πέτρες και τούβλα, μέχρι που εκείνη ξεψύχησε. Την έθαψαν σε μια έρημο, μακριά από το χωριό της. Και δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συλληφθεί κανείς γι αυτό. Η υπόθεσή της δεν είναι μοναδική. Ο λιθοβολισμός είναι νόμιμος και χρησιμοποιείται σε τουλάχιστον 15 χώρες και περιοχές.
   Αυτό που φοβούνται οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,είναι πως αυτός ο βάρβαρος τρόπος εκτέλεσης, βρίσκεται σε έξαρση, ιδίως στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
   Ακτιβιστές των δικαιωμάτων για τις γυναίκες, έχουν ξεκινήσει διεθνή καμπάνια για να σταματήσει ο λιθοβολισμός ως πρακτική. Η "ποινή" χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο κατά γυναικών που έχουν διαπράξει "μοιχεία".
   Οι ακτιβιστές προσπαθούν μέσω Twitter και άλλων social media να ασκήσουν πιέσεις στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν – Κι – Μουν, να αποκηρύξει αυτή την πρακτική.   "Ο λιθοβολισμός είναι μια σκληρή και απάνθρωπη πρακτική. Είναι μορφή βασανιστηρίου που οδηγεί στον θάνατο" αναφέρει χαρακτηριστικά η Νορίν Σαμέεμ Shameem, από το διεθνές γκρουπ για τα δικαιώματα των Γυναικών που Ζουν Υπό Μουσουλμανικούς Νόμους..
 "Είναι ένα από τις πιο βάρβαρες μορφές βίας που χρησιμοποιούνται κατά των γυναικών προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και να τιμωρήσουν σεξουαλικές και άλλες βασικές τους ανάγκες".
   Η Νορίν λέει ακόμα ότι οι ακτιβιστές πιέζουν τα Ηνωμένα Έθνη να υιοθετήσουν απόφαση για τον λιθοβολισμό, ανάλογη με εκείνη που υιοθέτησαν πέρσι για την κλειτοριδεκτομή – μια ακόμα μέθοδο βίας κατά των γυναικών που συχνά "δικαιολογείται" με βάση θρησκευτικές ή πολιτισμικές πεποιθήσεις.
   Ο λιθοβολισμός δεν είναι νόμιμος στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες και δεν αναφέρεται στο Κοράνι. Όμως οι υποστηρικτές του λένε πως αυτός έχει νομιμοποιηθεί από το Hadith – που περιγράφει τις πράξεις και τις ρήσεις του Προφήτη.   Έτσι ο λιθοβολισμός έχει "επικρατήσει" ως συγκεκριμένη τιμωρία για την μοιχεία, σε κάποιες εκδοχές της σαρία, του Ισλαμικού Νόμου. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, ακόμα και μια γυναίκα που δηλώνει ότι έπεσε θύμα βιασμού, μπορεί να θεωρηθεί ότι διέπραξε το αμάρτημα του εξωσυζυγικού σεξ.
   Υπάρχει καταγεγραμμένη περίπτωση 13χρονης Σομαλής κοπέλας, που την έθαψαν μέχρι τον λαιμό και την λιθοβόλησαν 50 άνδρες, μπροστά σε 1000 άτομα σε στάδιο στο Kismayu το 2008. Ο πατέρας της είπε στην Διεθνή Αμνηστία ότι παρότι την βίασαν τρεις άνδρες, κατηγορήθηκε για μοιχεία, όταν επιχείρησε να καταγγείλει τον βιασμό.
   Εξωδικαστικός Τρόμος   Το Ιράν έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά παγκοσμίως θανάτων δια λιθοβολισμού. Κανένας δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά τουλάχιστον 11 βρίσκονται στην φυλακή και περιμένουν να εκτελεστούν με λιθοβολισμό, όπως αναφέρει ο Shadi Sadr, ιρανός δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
   Ο Sadr, έχει εκπροσωπήσει 5 καταδικασθέντες σε λιθοβολισμό και λέει ότι το Ιράν πραγματοποιεί λιθοβολισμούς σε κρυφές φυλακές, που βρίσκονται στην έρημο ή πολύ πρωί σε νεκροταφεία. Η πίεση έξω από το Ιράν πάντα βοηθά, αναφέρει. Η Ισλαμική Δημοκρατία προσποιείται πως δεν ενδιαφέρεται για την φήμη της, αλλά στην πραγματικότητα ενδιαφέρεται πολύ" λέει χαρακτηριστικά ο Sadr, ο οποίος ζει "εξόριστος" στην Βρετανία.   Οι ρίζες της "τιμωρίας"
   Ο λιθοβολισμός, ιστορικά, χρησιμοποιείται ως μέθοδος απόδοσης ομαδικής δικαιοσύνης σε διάφορες θρησκείες και πολιτισμικές παραδόσεις, πολλές από τις οποίες προϋπάρχουν του Ισλάμ. Αντίθετα με τον αποκεφαλισμό, που γίνεται από έναν και μόνο εκτελεστή, ο λιθοβολισμός γίνεται πάντα από ομάδες ανθρώπων. (...) 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...