Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ.


Διονύσης Σταμενίτης: «Ο τομέας της ενέργειας μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης»
Στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου συζητήθηκε χθες (27-11-2013) το νομοσχέδιο για την Κύρωση Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας και της Trans Adriatic Pipeline AG, η οποία αφορά στην εγκατάσταση και εκτέλεση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου TAP, ο οποίος θα διοχετεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με φυσικό αέριο,  που θα παραχθεί από τη φάση ΙΙ του πεδίου Shah Deniz στη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν. Μια τεράστια επένδυση, η υλοποίηση της οποίας οφείλεται στην επιλογή του Αντώνη   Σαμαρά και των τότε τριών  κυβερνητικών εταίρων, Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την στήριξη του αγωγού TAP, μια προσπάθεια που κορυφώθηκε με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Αζερμπαιτζάν
Ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος είναι εισηγητής στο εν λόγω νομοσχέδιο, στην τοποθέτηση του στάθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η χώρας από το σύνολο της διαδικασίας, τα οποία απλώνονται σε ένα μεγάλο φάσμα της δημόσιας ζωής και παράλληλα έχουν χαρακτήρα περιβαλλοντικό, οικονομικό αλλά και χρηστικό.
Τα οφέλη για τη χώρα μας, αφορούν στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή του έργου όσο και κατά την περίοδο λειτουργίας, στην ενίσχυση των υποδομών της χώρας, στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, στις εισροές ιδιωτικών κεφαλαίων, στην αναβάθμιση της χώρας μας στον ενεργειακό χάρτη και στην ενίσχυση του ρόλου της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Κλείνοντας την εισήγηση του ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Στα πλαίσια της συνολικής αναδιοργάνωσης της οικονομίας και της δημιουργίας μιας Νέας Ελλάδας, ο τομέας της Ενέργειας μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Παράλληλα, είναι και μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε ισχυρές σχέσεις συνεργασίας, ενισχύοντας τις διμερείς και διεθνείς μας σχέσεις. Να επενδύσουμε σε έργα που ξεπερνούν τα στενά γεωγραφικά μας όρια και τα οποία καθιστούν την Ανατολική Μεσόγειο νευραλγικό χώρο για την ασφαλή και αξιόπιστη τροφοδοσία ολόκληρης της Ευρώπης».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...