Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Οι Έλληνες χάνουν την επαφή τους με τον πολιτισμό! Δεν διαβάζουν βιβλία, απέχουν από μουσεία!
Ανησυχητικά στοιχεία για τη σχέση των Ευρωπαίων με τον πολιτισμό δείχνει η νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. 
Αυτή μάλιστα περιγράφει με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την επαφή των Ελλήνων με τον πολιτισμό, καθώς οι περισσότεροι απέχουν από μουσεία, δεν διαβάζουν βιβλία ούτε επισκέπτονται ιστορικά μνημεία.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 38% των Ευρωπαίων συμμετείχε ενεργά μέσα στο προηγούμενο έτος σε πολιτιστική δραστηριότητα, όπως το τραγούδι, ο χορός ή η φωτογραφία. Οσον αφορά στην παθητική συμμετοχή, το ποσοστό αυτών που χαρακτηρίζουν την πολιτιστική τους ζωή από δραστήρια έως πολύ δραστήρια μειώθηκε στο 18%, τη στιγμή που το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 21%. Μείωση που αφορά όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες, πλην του κινηματογράφου.

Στην Ελλάδα, μόνο το 5% αναφέρει υψηλή ή πολύ υψηλή συμμετοχή σε δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 63% δηλώνει πως δεν είχε καμία επαφή με αυτές, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 8% από το 2007.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα μας παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη σε ότι αφορά την παρακολούθηση ενός πολιτιστικού προγράμματος στην τηλεόραση τον τελευταίο χρόνο (54% απάντησαν θετικά) αλλά και στην επίσκεψη σε κάποιο ιστορικό μνημείο (μόλις 22%) ή ένα μουσείο ή γκαλερί (16%). Παράλληλα, μόλις το 50% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα έχει διαβάσει κάποιο βιβλίο τον τελευταίο χρόνο, το 23% παρακολούθησε συναυλία και το 24% θεατρική παράσταση.

Εξίσου αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι από όσους δεν συμμετείχαν σε κάποια από τις παραπάνω πολιτιστικές δραστηριότητες έδωσαν ως επιχείρημα την έλλειψη ενδιαφέροντος, ενώ μόνο σε ότι αφορά το σινεμά, το θέατρο και τις συναυλίες ο λόγος ήταν η υψηλή τιμή των εισιτηρίων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...