Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ .


1Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγ. Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας και εορτάζεται η απελευθέρωση της πόλης το 1912, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και συλλειτουργούντες τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Τον θείο λόγο κήρυξε στον κατάμεστο ναό ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών.

Μετά την Δοξολογία, στην οποία παρίσταντο οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, η καθηγήτρια Αριάννα Μαντά εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας, κατά τον οποίο εξήρε την ηρωική και πολυτάλαντη προσωπικότητα του αρχιερατικού επιτρόπου και εθνικού αγωνιστή παπα-Νίκανδρου και την μεγάλη συμβολή του στην απελευθέρωση της πόλεως της Αριδαίας. 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση.

alt
alt
alt



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...