Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

"ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΣΟΥΓΙΑ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ;"


Από τον δικηγόρο Χρήστο Γραμματίδη.
Κύριε Γραμματίδη
 θα ήθελα να σας συγχαρώ για την βοήθειά σας και να σας υποβάλλω ένα ερώτημα. Είμαι αναγκασμένος να κυκλοφορώ σε μια περιοχή που μαστίζεται από εγκληματικότητα (κυρίως κλοπές/ληστείες). Θα ένιωθα περισσότερο ασφαλής αν μετέφερα μαζί μου ένα μικρό σουγιά (περίπου 8 πόντους). Τι θα συμβεί αν η αστυνομία το εντοπίσει πάνω μου σε ένα ενδεχόμενο έλεγχο;.
 Μάρκος 

  Αγαπητέ Μάρκο, Κατ’ αρχήν τα μαχαίρια κάθε είδους θεωρούνται «όπλα» με βάση το νόμο. Μαχαίρια επιτρέπεται να κατέχει κάποιος στο σπίτι του μόνο για οικιακή ή επαγγελματική ή εκπαιδευτική χρήση ή για κυνήγι, ψάρεμα κλπ. Απαγορεύεται όμως να κυκλοφορεί με μαχαίρι πάνω του. Αν το κάνει, διαπράττει το πλημμέλημα της παράνομης οπλοφορίας. Επίσης ο νόμος προβλέπει ότι όσοι έχουν λόγους να μην αισθάνονται ασφαλής δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση στον εισαγγελέα και να του ζητήσουν να τους δώσει την άδεια να οπλοφορούν. Δοκίμασε αν και νομίζω ότι θα απορριφθεί αφού η εγκληματικότητα δεν είναι επαρκής λόγος οπλοφορίας. Αν ήταν έτσι, θα κυκλοφορούσαμε όλοι με κουμπούρια (όπως ονειρεύονται οι αστείοι τύποι του Tea Party). 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...