Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

"ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΜΕ"

Click on the slide!
Μία έρευνα χιλιάδων λέξεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κάνει ρεζίλι τη χώρα μας στο εξωτερικό, αναιρείται έτσι απλά με ένα... τιτίβισμα. "Συγγνώμη, τυπογραφικό λάθος..."
Η είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου, έχει ως εξής: Ναρκομανείς στην Ελλάδα αυτομολύνονται με AIDS για να πάρουν το επίδομα των 700 ευρώ. Αυτό το συμπέρασμα προέκυπτε έπειτα από πρόσφατη έρευνα του Π.Ο.Υ. Δηλαδή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Του Σταύρου Ζαγκανά


Αυτά μέχρι χθες το πρωί…

Γιατί το μεσημέρι η είδηση, ανασκευάστηκε από τον Π.Ο.Υ. -μέσω twitter- ως εξής: «Οι άνθρωποι στην Ελλάδα ΔΕΝ κάνουν ένεση στον εαυτό τους, για να πάρουν το επίδομα. Συγγνώμη, έγινε τυπογραφικό λάθος».

Με έναν τόσο απλό τρόπο και μέσω… τιτιβίσματος και αφού μας έχει κάνει ρόμπες βρε παιδί μου, όπως λέμε στην καθομιλουμένη με την είδηση να έχει κάνει το γύρο του κόσμου και τους αναγνώστες να μένουν με το στόμα ανοικτό, ο Οργανισμός έτσι απλά με μερικές λέξεις μας λέει ότι έκανε λάθος…

Ξεφτιλίζοντας ένα ολόκληρο έθνος…

Νωρίτερα, λοιπόν, στην έκθεση του Π.Ο.Υ. υπογραμμιζόταν ότι περίπου το ήμισυ των νέων μολύνσεων από τον ιό HIV στην Ελλάδα προκλήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους, καθώς οι Έλληνες δοκιμάζονται από τη βαθιά οικονομική κρίση.

«Τα ποσοστά του HIV και της χρήσης ηρωίνης έχουν αυξηθεί σημαντικά, με περίπου το ήμισυ των νέων μολύνσεων από τον HIV είναι αυτοπροκαλούμενες» μετέδωσε το Al Jazeera, επικαλούμενο την έκθεση.

Μάλιστα, ο ΠΟΥ φερόταν να εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το ποσοστό αυτοκτονιών που, στην Ελλάδα, έχει φτάσει στα ύψη, την ώρα που η πρόσβαση στην υγεία έχει μειωθεί και να τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

«Αυτές οι αρνητικές τάσεις στην Ελλάδα είναι μια προειδοποίηση προς άλλες χώρες που βρίσκονται σε σημαντική δημοσιονομική λιτότητα, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία», φερόταν επίσης να αναφέρεται στην έκθεση.

Οι ανθρωποκτονίες και οι κλοπές αντίστοιχα έχουν διπλασιαστεί, ενώ και η πορνεία λόγω κρίσης έχει αυξηθεί, υπογράμμιζε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...