Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ.

Magnify Image
Οι ελληνικοί δρόμοι και τα πεζοδρόμια δεν είναι καθόλου φιλικοί για άτομα με αναπηρία.   Δεν είναι (ακόμη) στην κουλτούρα μας να νοιαζόμαστε για ανθρώπους που προσπαθούν να μετακινηθούν με αναπηρικό καροτσάκι, ή για άτομα με κινητικά προβλήματα ή με προβλήματα όρασης.
    Υπάρχουν ακτιβιστικές οργανώσεις που προσπαθούν να το αλλάξουν αυτό. Πχ. η ομάδα Streetpanthers που μοιράζει τα περίφημα αυτοκόλλητα 
Magnify Image
    και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς να μην παρκάρουν όπως βρουν, κλείνοντας τις διόδους και για τα άτομα με αναπηρία, δυσκολεύοντας τη ζωή τους, γενικά.
      Τις προάλλες έγινε κάτι ενδιαφέρον στην Τρίπολη:
Magnify Image
     Μια ξεχωριστή βόλτα είχαν την δυνατότητα να κάνουν όσοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, καθώς και στην πλατεία Πετρινού. Αναλυτικότερα αρκετοί περαστικοί δέχτηκαν να βάλουν μάσκες στα μάτια τους, με την βοήθεια του κ.Αυγουλά, αντιδημάρχου στο Ίλιον και εκ γενετής τυφλό, για να περπατήσουν μαζί του και να νιώσουν για λίγο το πως ζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης.
Magnify Image
     Αυτή η δράση μαζί με το ''δείπνο στο σκοτάδι'' που θα πραγματοποιηθεί αύριο, έχουν εμπνευστή τον κ.Αυγουλά και αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Προβλήματα Όρασης.   Ο κ.Αυγουλάς, επικεφαλής της νεολαίας του Πανελληνίου συνδέσμου τυφλών , αφού φόρεσε μαύρες μάσκες σε κάποιους περαστικούς, τους συνόδεψε σε μια σύντομη βόλτα μέσα στην πόλη. Όσοι είχαν την τύχη να λάβουν μέρος σε αυτή την ξεχωριστή βόλτα, δήλωσαν μεταξύ άλλων, πως ένιωσαν πολύ περίεργα και πως επειδή δεν μπορούσαν να δουν, έδιναν περισσότερη βάση στην ακοή τους, γεγονός που τους έκανε να παρατηρήσουν ήχους που δεν είχαν προσέξει στην καθημερινότητα τους. Τέλος πολλοί δήλωσαν πως παρόλο που τα μέτρα που διένυσαν με κλειστά μάτια ήταν λίγα, τους φάνηκε σαν να είχαν περπατήσει πολύ μεγάλη απόσταση.
Magnify Image
     Αξίζει να σημειωθεί πως ασυνείδητος οδηγός είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του πάνω στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια για τυφλούς και παρόλο που το είδε και του το επισήμαναν και οι περαστικοί, δεν μετακίνησε το όχημα του. Ντροπή είναι η μόνη λέξη που πρέπει φωνάξουμε όλοι μας σε αυτόν τον συμπολίτη μας. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...