Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ;

Τί μου λες ότι σου φταίει;

Ο εχθρός κάτι φορές δεν είναι μονάχα ο αντίπαλος. 

Όταν ακούς τη βροχή, ο νους σου ταξιδεύει. Η μυρωδιά σε σαγηνεύει και ο αέρας σου καθαρίζει. Μα εσύ δεν κατεβαίνεις να χορέψεις γιατί φοβάσαι μην κρυώσεις. Σηκώθηκες λοιπόν να την χαζέψεις από το παράθυρό σου. Τελικά τι σε εμποδίζει; Το τζάμι ή η περατότητα της ύλης σου;

Στην απάντησή σου δηλώνεις το τζάμι, μα ξέρεις ότι η φθορά σου είναι το πρόβλημα.
Και μέσα από την απάντηση σου φαίνεται ότι δεν φέρεις υψηλή ανθεκτικότητα στον πόλεμο της φύσης.
Καθώς στηρίζεσαι σε ένα γυαλί, ενώ η βροχή έξω συνεχίζει και το φως της αστραπής χτυπά τη γη, εσύ δεν ακούς τη βροντή καθαρά, φοβάσαι αυτό τον υπερκόσμιο ήχο της και κρύβεσαι. Αλλά συνεχίζεις να την βλέπεις. Χωρίς να την νιώθεις.

Όταν αντικρίζεις το κατειλημμένο ραδιομέγαρο, ο νους σου νιώθει φυλακισμένος. Τα ματ στα κάγκελα σε προκαλούν και η φωνή σου παλεύει να βρει τις σωστές λέξεις για να απελευθερωθεί. Μα εσύ δεν βγαίνεις να χορέψεις, γιατί φοβάσαι μην σε διώξουν. Κάθισες λοιπόν στην καρέκλα σου να το χαζέψεις με ένα τσιγάρο στο χέρι, να κάψεις τα πνευμόνια σου αντί να τα ζεστάνεις με λίγο χορό. Τελικά τι σε εμποδίζει; Τα ματ που είναι μπροστά, ή η περατότητα στα πνευμόνια σου;
Στην απάντηση σου δηλώνεις τα ματ, μα ξέρεις ότι η περατότητα στα πνευμόνια σου είναι το πρόβλημα.

Και μέσα από την απάντησή σου φαίνεται ότι δεν φέρεις υψηλή διαύγεια στον πόλεμο της ελευθερίας.
Καθώς κάθεσαι σε μία καρέκλα, ενώ η μουσική του πάρτι σου παίζει δυνατά και άνθρωποι γύρω σου, σου λένε να χορέψεις, εσύ δεν ακούς τη μουσική καθαρά, φοβάσαι αυτό τον ατίθασο θόρυβο της υπέρβασης του μυαλού σου. Αλλά συνεχίζεις να παραμένεις στο ίδιο σημείο. Χωρίς να τον νιώθεις.

Όταν παραβρίσκεσαι εμπρός της βουλής, ο νους σου νιώθει αισιόδοξος. Το stage ομιλητών σου ορθώνει το ηθικό και ο γολγοθάς σου αναγνωρίζεται. Μα εσύ δεν παραμένεις εκεί για να δώσεις το παρόν, σου αρκεί μία μεγαφωνική αναμετάδοση, μέσα από το κτίριο μπροστά σου, για να λυτρωθείς και να χειροκροτήσεις. Τελικά τι σε εμποδίζει να μπεις μέσα από το τσιμέντο, η απαγόρευσή τους, η υπομονή σου ή η επιμονή σου;

Στην απάντηση σου δηλώνεις η απαγόρευση, μα ξέρεις ότι η επιμονή σου και η επιμονή σου είναι το πρόβλημα.
Και μέσα από την απάντησή σου φαίνεται ότι δεν φέρεις υψηλή επιμονή στην διεκδίκηση του δικαίου σου, παρά μόνο υπομονή για διαπραγμάτευση, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τον πόλεμο των επιχειρημάτων.

Δυστυχώς, έπειτα από αυτές τις απαντήσεις, μπροστά στην βουλή το stage έπαιξε ένα τελευταίο κομμάτι μες στο σκοτάδι. “Get up, stand up, don’t give up your fight” 

Δεν υπήρχαν βροντές, ούτε βροχή. 
Δεν υπήρχαν ματ, ούτε διαπραγμάτευση. 
Δεν υπήρχε αναμετάδοση, ούτε διεκδίκηση. 
Δεν υπήρχες εσύ.

Υπήρξε μόνο η μουσική, τα σκουπίδια σου, και μία απόφαση απόρριψης μες στη βουλή.


Mary Poppins





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...