Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.


Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη με στόχο την εξωστρέφεια της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας 

Στη Δημοκρατία της Σερβίας θα μεταβεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης μαζί με επιχειρηματική αποστολή με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία συνεργασία του Επιμελητηρίου Πιερίας και του Δήμου της Γιαγκοντίνα για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών σε διάφορους τομείς. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης «οι δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο είναι μεγάλες» .

Ο κ. Θεοδωρίδης στη Σερβία θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κόμματος «Ενωμένη Σερβία» και Πρόεδρο της Τοπικής Κυβέρνησης της Γιαγκοντίνα κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα. Επίσης, θα έχει επιχειρηματικές συναντήσεις με τοπικούς επιχειρηματίες, θα επισκεφτεί τις επιχειρήσεις των ενδιαφερομένων καθώς επίσης και τη βιομηχανική ζώνη της περιοχής. 

Οι συναντήσεις που θα έχει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στη Σερβία τις επόμενες ημέρες αποτελούν συνέχεια μιας σειράς στοχευμένων ενεργειών του κ. Θεοδωρίδη με σκοπό την προσέλκυση
επιχειρηματιών και επαγγελματιών της αγοράς, κυρίως, του τουριστικού κλάδου και του τομέα της αγροτικής οικονομίας, στην Πέλλα και στην Κεντρική Μακεδονία. 

Μετά λοιπόν, από την επίσκεψη στον Καναδά και τις συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους και επιχειρηματίες της Ομογένειας, ήδη έχει εκφραστεί η επιθυμία να επισκεφτούν την Π.Ε. Πέλλας και να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργειών. Έπειτα, στο 1ο επιχειρηματικό partenariat πριν από λίγες ημέρες, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία, υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από παραγωγούς της περιοχής και έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και δημιουργήθηκε δίαυλος επικοινωνίας για περαιτέρω συναντήσεις. Ακολουθεί η επίσκεψη μαζί με επιχειρηματική αποστολή στη Σερβία προωθώντας, παράλληλα με τις δυνατότητες της περιοχής μας σε επιχειρηματικό – οικονομικό επίπεδο, σχέσεις φιλίας. Απώτερος σκοπός όλων αυτών των συναντήσεων είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας της Π.Ε. Πέλλας και ο εξαγωγικός προσανατολισμός κυρίως στον τομέα του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.

Με αφορμή τις επερχόμενες συναντήσεις ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε : 
«Οι συσκέψεις που θα έχουμε τις επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο συνεργασίας με επιχειρηματίες από τη Σερβία. Τον τελευταίο καιρό, με προσωπικές πρωτοβουλίες, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να προσελκύσουμε Έλληνες και Ξένους επενδυτές στην Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία ώστε να προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα ο τουρισμός – πολιτισμός και η αγροτική οικονομία – μεταποίηση επιχειρήσεων αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους του στρατηγικού σχεδίου επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας που εκπονήσαμε και υλοποιούμε. Είμαι χαρούμενος που θα επισκεφτούμε τους φίλους μας Σέρβους με τους οποίους μας ενώνει η θρησκεία και άλλα στοιχεία. Αξίζει να υπενθυμίσω ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων τουριστών στη Χώρα μας και ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία προέρχονται από τη Σερβία. Συνεχίζουμε στην ίδια φιλοσοφία και με την ίδια στρατηγική ώστε να επιτύχουμε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες και να κάνουμε τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας, πράξη».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...