Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ COYNTRY MANAGER ΤΗΣ «TAP AG» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.

Στα πλαίσια της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου για την Kύρωση Συμφωνίας φιλοξενούσας χώρας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Trans Adriatic Pipeline AG, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης συναντήθηκε με τον country manager της εταιρείας«TAP AG» στην Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το σύνολο της διαδικασίας της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου καθώς και για τα οφέλη που συνεπάγεται αυτό για τη χώρα μας.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την σημασία που παρουσίαζει η κατασκευή του αγωγού και η διέλευση του απο την Ελλάδα και για το γεγονός ότι η εγκατάσταση του αποτελεί μια μακροχρόνια επένδυση με τεράστια και πολλαπλά οφέλη τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Σταμενίτης, ο οποίος είναι ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για το σχέδιο νόμου, συζήτησε με τον κ. Ricard Σκούφια ζητώντας του να τον ενημερώσει αναφορικά με:
1)    Τον τρόπο κατασκευής του αγωγού.
2)    Τον αριθμό του εργατικού δυναμικού που θα απασχοληθεί τόσο κατα την διάρκεια κατασκευής του έργου όσο και μετέπειτα στους τομείς της διαχείρισης και συντήρησης του αγωγού.
3)    Την όδευση του αγωγού, δηλαδή τα σημεία διέλευσης του αγωγού
4)    Τις δυνατότητες και τον τρόπο διοχέτευσης φυσικού αερίου στις περιοχές απο όπου θα διέρχεται ο αγωγός.
5)    Το ζήτημα των απαλλοτροιώσεων γης και τα οφέλη των ιδιωτών.

Ο κ. Σκούφιας  απο την πλευρά του επισήμανε ότι η κύρωση της Συμφωνίας Φιλοξενούσας χώρας είναι το πρώτο βήμα για την έναρξη της κατασκευής του έργου και έπεται η απόφαση για την εξόρυξη των κοιτασμάτων, ωστε να ολοκληρωθούν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα και η κατασκευή του αγωγού να ξεκινήσει. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...