Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΝΕΙ 126 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ!!!

Κι όμως υπάρχει αλληλεγγύη στην Ευρώπη -Η Ιρλανδία δίνει 126 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για να  αλαφρύνει το χρέος της

Ο φίλος, τον φίλο, στον κίνδυνο γιγνώσκει. Τη στιγμή που η Ιρλανδία, και επισήμως πλέον, βγήκε από τον δεσμευτικό κλοιό των μνημονιών, δείχνει πως δεν ξεχνάει ένα μέλος των πάλαι ποτέ PIGS (όπως μας είχαν ονομάσει οι Ευρωπαίοι).
Η βοήθειά της δεν είναι θεωρητική, αλλά έμπρακτη και αποδεικνύει πως η έννοια της αλληλεγγύης δεν έχει χαθεί εντός της Ευρώπης. Οπως αναφέρει και το Βήμα, κέρδη ύψους 126 εκατ. ευρώ από τις επενδύσεις της σε ελληνικά ομόλογα θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας.
Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα «Irish Examiner» στο πλαίσιο έγκρισης του μεσοπρόθεσμου σχεδίου οικονομικής στρατηγικής της Ιρλανδίας, η κυβέρνηση της χώρας συμφώνησε στην πληρωμή 126 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια ως μέρος παλαιότερης συμφωνίας, με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους.
Τα χρήματα θα προέλθουν από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας και θα δοθούν τμηματικά στην Ελλάδα, αρχίζοντας από το 2014 και θα ολοκληρωθεί η εξόφληση μέχρι το 2025.
Η συμφωνία αφορά μόνον στην Ελλάδα και όχι τα άλλα κράτη- μέλη σε προγράμματα διάσωσης, πρόσθεσε ο Ιρλανδός εκπρόσωπος και οι πληρωμές αυτές δεν θα επηρεάσουν τα στοιχεία του ιρλανδικού υπουργείου Οικονομικών.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...