Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΕΩΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Εως τις 30 Απριλίου και όχι έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων γι

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από τη διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων και προβλέπει αλλαγές στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα τα φυσικά πρόσωπα, καθώς μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να διευκρινίζει ότι οι δόσεις του φόρου εισοδήματος θα παραμείνουν διμηνιαίες, ωστόσο για να ισχύσει αυτό θα πρέπει να αλλάξει η διατύπωση της επίμαχης διάταξης.
Αυτό είναι, όμως, το λιγότερο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο με την Τρόικα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν η καταβολή του φόρου να γίνεται εφάπαξ, όπως σε άλλες χώρες, με την υποσημείωση ότι όποιος δεν θα έχει τέτοια δυνατότητα, να υπάγεται στη ρύθμιση καταβολής σε 12 δόσεις!
Η επίμαχη διάταξη αναφέρει τα εξής: "Η καταβολή του φόρου γίνεται σε τρεις (3) ίσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής της δήλωσης και η καθεμία από τις επόμενες την τελευταία ημέρα του τρίτου και πέμπτου μήνα αντίστοιχα από την υποβολή της δήλωσης, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους".
Από τη διατύπωση και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν αρχικά κατά νου να ικανοποιήσουν εν μέρει τις απαιτήσεις της Τρόικα και να καταστήσουν υποχρεωτική τη καταβολή του φόρου εισοδήματος σε μηνιαίες δόσεις, αλλά στη πορεία το... ξανασκέφτηκαν.
Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποια είναι η διαφορά με τα ισχύοντα, ιδού τι προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, όπως άλλαξε με τον νόμο 4110/2013, που επικαλείται το υπουργείο Οικονομικών: "Ο φόρος, που αναλογεί στο συνολικό καθαρό εισόδημα ή το υπόλοιπο που απομένει μετά τις εκπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου, καταβάλλεται σε τρεις (3) ίσες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δη?όσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου και η καθεμία από τις επόμενες την τελευταία εργάσιμη, για τις δη?όσιες υπηρεσίες, ημέρα του τρίτου και πέμπτου μήνα, αντιστοίχως, από τη βεβαίωση του φόρου".
Ποια είναι η διαφορά; Η... λεξούλα "μηνιαίες", που θα πρέπει να διαγραφεί, έτσι ώστε να ισχύσουν οι διαβεβαιώσεις για διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου, που προβλέπει καταβολή του φόρου εισοδήματος σε διμηνιαίες δόσεις...
Σε κάθε περίπτωση, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν εφεξής τη φορολογική τους δήλωση έως τις 30 Απριλίου και όχι έως τις 30 Ιουνίου, όπως τουλάχιστον ίσχυε έως τώρα. Το στοίχημα είναι, πλέον, να ανταποκριθούν στα νέα χρονοδιαγράμματα όλοι οι εμπλεκόμενοι, δηλαδή τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, τα ασφαλιστικά ταμεία και βέβαια λογιστές και φοροτεχνικοί...






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...