Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ 34 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΓΑ-ΟΑΕΕ.

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης των αγροτών, να δοθούν συντάξεις στους ανασφάλιστους υπερήλικες και να μην μπουν στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων»        

«Να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης των αγροτών, να δοθούν συντάξεις στους ανασφάλιστους υπερήλικες και να μην μπουν στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων»,  ζήτησε σήμερα 11-12-13 ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».

Ο κ. Τζαμτζής στην ομιλία του στη Βουλή τόνισε

«Κύριε Υπουργέ, το νομοσχέδιο το οποίο συζητούμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πραγματικά δίνει λύσεις σε προβλήματα τα οποία μάλιστα ταλανίζουν κυριολεκτικά και δημιουργούν οξύτατο πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία και μιλώ για την εισφοροδιαφυγή. Βέβαια, όλες οι διατάξεις τις οποίες φέρει είναι πάρα πολύ σημαντικές.
Θα σταθώ ιδιαίτερα και πολύ σύντομα, επιγραμματικά μπορώ να πω, σε κάποια θέματα τα οποία έχουν σχέση με τροπολογίες που έχουν κατατεθεί. Αναφέρομαι σε αυτές, διότι κάποιες εκ των τροπολογιών θίγουν θέματα τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά.
Θα σταθώ πρώτα απ’ όλα στο θέμα της μείωσης του ορίου συνταξιοδότησης των αγροτών. Είναι ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα. Η πρόταση είναι να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης των αγροτών από τα εξήντα επτά χρόνια, όπου έχει πάει, στα εξήντα δύο χρόνια, με περίοδο ασφάλισης σαράντα ετών.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό για έναν αγροτικό κόσμο, ο οποίος κυριολεκτικά δεν μπορεί να φτάσει στα εξήντα επτά έτη -και το ξέρουν όλοι πλέον αυτό- και να κάνει βαριές εργασίες, όπως η δουλειά που απαιτείται με τα χώματα, τα ραντίσματα, τα λιπάσματα, δουλειές όχι απλά δύσκολες αλλά ταυτόχρονα ανθυγιεινές, οι οποίες τους καταβάλλουν. Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από γυναίκες να φτάσουν μέχρι τα εξήντα επτά έτη παλεύοντας στα κτήματα.
Θέλω να παρακαλέσω για άλλη μία φορά γι’ αυτό το θέμα. Ο στόχος της τροπολογίας, την οποία καταθέσαμε τριάντα τέσσερις συνάδελφοι -που αν καθόμουν και μάζευα υπογραφές, θα μάζευα από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενδεικτικά είναι τα τριάντα τέσσερα ονόματα- είναι να σας καλέσουμε να δώσετε διέξοδο και λύση σ’ αυτήν      τη χρόνια αδικία των αγροτών.
Είναι έκκληση, είναι φωνή αγωνίας, αλλά ταυτόχρονα και ηθικής δικαίωσης όλων των ανθρώπων οι οποίοι παλεύουν με τα κτήματα. Όλοι είμαστε από χωριά. Γκάγκαροι Αθηναίοι δεν υπάρχουν πολλοί μέσα σε αυτή την Αίθουσα. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει μόχθος του αγρότη. Το ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι και περιμένω τη στήριξη τους σε αυτή την πρόταση και φυσικά τη δική σας πρώτα απ’ όλα. 

Το δεύτερο θέμα που θέλω να θίξω είναι το θέμα των ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το ξέρετε, το έχουμε ξανασυζητήσει. Θα πρέπει ο χρόνος παραμονής να αλλάξει. Τα είκοσι χρόνια που απαιτεί σήμερα ο νόμος πρέπει να γίνουν δέκα και ο λόγος είναι ένας: οι Έλληνες Ομογενείς, από την πρώην Σοβιετική Ένωση ή από τη Βόρειο Ήπειρο, τον πρώτο καιρό που ήρθαν ήταν πολύ δύσκολο να καταγραφούν. Θα πρέπει, λοιπόν, ο χρόνος αυτός να μειωθεί καταρχήν. 
Το δεύτερο θέμα το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ένα: Εφόσον παίρνουν κάποιο επίδομα απ’ έξω, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό θα είναι συμπληρωματικό στο συνολικό ποσό το οποίο θα παίρνουν.
Τρίτον, δεν μπορεί να αποτελεί τεκμήριο η κατοικία και μάλιστα το τεκμήριο αυτό να είναι 8.640 ευρώ για το ζευγάρι ή 4.320 όταν ο συνταξιούχος είναι μόνος. Το λέω αυτό, κύριε Υπουργέ, διότι ένα δωμάτιο να είναι το σπίτι, τεκμήριο 8.000 το βγάζει. Αυτό το τεκμήριο θα πρέπει να εκλείψει για να δικαιωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι σήμερα έχουν μείνει χωρίς ασφάλιση. Εδώ είναι ευκαιρία, από το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο έχουμε φέτος, να ξεκινήσουμε ξανά και να δώσουμε ένα μέρος των χρημάτων σε αυτούς τους ανθρώπους, τους υπερήλικες ανασφάλιστους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης και το γνωρίζετε.

Τέταρτο θέμα το οποίο ήθελα να θίξω, είναι η τροπολογία του συναδέλφου κ Κεφαλογιάννη, η οποία αναφέρεται στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, σε αυτούς που καλούμε να πληρώσουν το ΤΕΒΕ.
Κύριε Υπουργέ, είναι ξεκάθαρο ένα πράγμα: Τους ανθρώπους οι οποίοι μένουν στα χωριά –το έχουμε θέσει ξανά- δεν είναι δυνατόν να τους βάλουμε να πληρώνουν ΟΑΕΕ. Φανταστείτε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ένα καφενείο να το καλέσουμε να έρθει να πληρώσει ΟΑΕΕ, ΤΕΒΕ δηλαδή, 400 ευρώ το μήνα, να πληρώνει κάθε μήνα ΑΕΠΙ, την ώρα που κυριολεκτικά δεν βγάζει ούτε μεροκάματο. Δεν βγάζει ούτε τα έξοδά του. Γιατί, ιδιαίτερα στα μικρά χωριά, οι άνθρωποι οι οποίοι πάνε πλέον στο καφενείο είναι ελάχιστοι.
Κάνω έκκληση σε αυτό. Στηρίζω την τροπολογία του συναδέλφου, γιατί πραγματικά πρέπει να διορθώσουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θα κλείσουν όλα τα καφενεία στα χωριά. Θα κλείσουν μαγαζιά μικρά, τα οποία ουσιαστικά έδιναν ένα ψευτοεισόδημα σε αυτούς οι οποίοι δούλευαν.
Θα σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα: Μία κομμώτρια, ένας κουρέας, θα κοιτάξει να υπεκφύγει και να μην πληρώσει τίποτα από φορολογία, γιατί θα πάρει τα σύνεργά του μέσα σε ένα τσαντάκι και θα πηγαίνει να κουρεύει στο σπίτι.
Θα αναγκάσουμε τον κόσμο να προσπαθεί να αποφύγει πάσει θυσία να μπει σε φορολογία ή οτιδήποτε άλλο.
Το λέω αυτό γιατί γνωρίζετε πολύ καλά πως στόχος μας είναι να διευρυνθεί η φορολογική βάση, να πληρώνουν όλοι. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να πούμε ότι και οι αγρότες σε μικρά χωριά, κάτω των 2.000 κατοίκων, θα μπούνε στον ΟΑΕΕ, στο ΤΕΒΕ. Δεν υπάρχει δυνατότητα να επιβιώσουν.

Κλείνω με μία τροπολογία η οποία αφορά τους πρώην απολυμένους των Κλωστοϋφαντουργείων Ναούσης και Πρέβεζας. Συνάδελφοί μας από τη Νέα Δημοκρατία, , ο κ. Καρασμάνης, ο κ. Τσουμάνης, ο κ. Βεσυρόπουλος,  έχουν καταθέσει ερώτηση και ενώνω τη φωνή μου μαζί τους. Είναι μια τροπολογία η οποία πάει να λύσει μια αδικία γι’ αυτούς τους ανθρώπους, κύριε Υπουργέ. Ήρθαμε ξαφνικά και αλλάξαμε τα δεδομένα. Ενώ κατά το παρελθόν είχαν αποφασιστεί άλλα πράγματα, ήρθαμε να αλλάξουμε τα δεδομένα.                     
Κύριε Υπουργέ, πρέπει να ληφθεί μέριμνα. Είναι πενήντα –δεν ξέρω και εγώ πόσοι- άνθρωποι συνολικά. Δεν μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους. Και με τη νέα ρύθμιση που θα πρέπει να φέρουμε, ο νόμος να αποδώσει δικαιοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους.
Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε για την ανοχή σας.»


                                      ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
στο Σχέδιο Νόμου «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Υπενθυμίζεται:
1.      Η τροπολογία που κατατέθηκε από 34 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή κ. Ιορδάνη Τζαμτζή αναφέρει τα εξής:

Αιτιολογική Έκθεση

H  μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο έτος στο 62ο, με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ, αποτελεί διαχρονικό αίτημα των αγροτών.
Με την  ρύθμιση του θέματος αυτού, αίρεται η αδικία απέναντι στους αγρότες.
Οι αγρότες μας που παλεύουν με την γη, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες (ράντισμα, λιπάνσεις κλπ), θα δικαιωθούν.

                                      
                                                      Άρθρο …
«Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών από τον ΟΓΑ, μειώνεται στο 62ο έτος της ηλικίας τους,  με 40 χρόνια ασφάλισης.»

                                                                        Αθήνα 28-11-2013

Οι   υπογράφοντες Βουλευτές

Τζαμτζής Ιορδάνης, Βλαχογιάννης Ηλίας, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Ιωαννίδης Γιάννης, Κοντός Αλέξανδρος, Αυγενάκης Λευτέρης, Κόλλιας Κωνσταντίνος,   Αραμπατζή Φωτεινή, Λεονταρίδης Θεόφιλος, Πασχαλίδης Ιωάννης, Αντωνίου Μαρία, Κοντογιάννης Γιώργος, Σολδάτος Θεόδωρος, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος,  
Κουτσούμπας Ανδρέας, Μαρίνος Ανδρέας,  Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος,  Αναστασιάδης Σάββας, Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος, Χριστογιάννης Δημήτριος, Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Μπατσαρά Γεωργία, Μανδρέκα Ασπασία,  
Σκόνδρα Ασημίνα, Κοψαχείλης Τιμολέων, Βλάχος Γεώργιος, Κέλλας Χρήστος,  

Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Κυριαζίδης Δημήτριος, Στυλιανίδης Ευριπίδης, Νταβλούρος Αθανάσιος

1 σχόλια :

ΠΕΣ ΜΑΣ ΔΑΝΗ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΓΡΟΤΗΣ !!! ΠΟΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ? Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΩΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ !!! ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΑ ΡΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΒΟΛΕΥΤΗ !!! ΑΠΟ 29 ΧΡΟΝΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΟΛΕΥΤΗΣ , ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΡΟΤΗΣ , ΑΡΕ ΦΤΥΣΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ !!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...