Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΔΟΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΟΓΑ.

Έπειτα από μια σειρά παρεμβάσεων και προτάσεων του Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και στον Διοικητή του ΟΓΑ, για να μην μένει κανένας αγρότης ανασφάλιστος εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΓΑ δόθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο η  δυνατότητα ρύθμισης οφειλόμενων ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένων του ΟΓΑ.
Οι αγρότες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, μπορούν πλέον να ρυθμίσουν την εξόφληση της οφειλής τους σε έως 46 ισόποσες μηνιαίες δόσεις ανάλογα με το ύψος της οφειλής μέσω υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ρύθμισης στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ.
Με την ρύθμιση εξόφλησης της οφειλής, οι αγρότες θα μπορούν να έχουν κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης άμεσα και να μην μένουν ανασφάλιστοι εξαιτίας της οφειλής που έχουν στον ΟΓΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζαμτζής στην τελευταία του παρέμβαση προς τους αρμόδιους πρότεινε τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Πολλοί αγρότες και πολλές αγρότισσες είναι σήμερα ανασφάλιστοι διότι δεν πλήρωσαν ένα ή και περισσότερα εξάμηνα ασφαλιστικών εισφορών και χρωστούν χρήματα στον ΟΓΑ.
Οι αγρότες δεν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών αλλά δεν διέθεταν τα χρήματα  τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο ΟΓΑ ζήτα να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.
Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ πρέπει να υπάρξει άμεσα ρύθμιση από το πρώτο μάλιστα χρωστούμενο ασφαλιστικό εξάμηνο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους αυτούς να ρυθμίσουν το χρέος τους και να πληρώνουν κάθε μήνα ή  δίμηνο ένα ποσό ώστε σε σύντομο χρόνο να εξοφλήσουν του χρέος τους.

Με το αίτημα της ρύθμισης, το οποίο θα πρέπει να εκτελείται σε σύντομο χρονικό διάστημα  και με την καταβολή της 1ης δόσης να ξεκινά και πάλι η ασφάλιση τους .

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...