Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΤΑΡΑΝΔΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Ολοι οι τάρανδοι του Αγιου Βασίλη είναι γένους θηλυκού: Η επιστήμη ανατρέπει όλα

Κάθε Χριστούγεννα τα παιδιά περιμένουν εναγωνίως μπροστά στο παράθυρο ελπίζοντας να δουν τον Αγιο Βασίλη να περνάει στον ουρανό με το έλκηθρο που σέρνουν οι τάρανδοι του. Ωστόσο κάτι που δεν γνωρίζουν τα παιδιά και αρκετοί «μεγάλοι» είναι ότι οι τάρανδοι του Αγιου Βασίλη (ακόμα και ο Ρούντολφ) είναι θηλυκοί.
Η επιστήμη έρχεται να επισημάνει αυτή την ιστορική «παρεξήγηση», εφαρμόζοντας τις αρχές της βιολογίας στον αστικό μύθο και διευκρινίζοντας τελικά το πραγματικό φύλο των ταράνδων.
Ο Τζέραλντ Λίνκολν και ο Ντέιβιντ Μπράιντ, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου μας αποκαλύπτουν κάτι που δεν γνωρίζαμε για τους ταράνδους, ή κι αν το γνωρίζαμε δεν το είχαμε συνδυάσει ποτέ με τον Αγιο Βασίλη.
Σε κάθε αναπαράσταση και ζωγραφιά λοιπόν ο Αγιος Βασίλης απεικονίζεται να ταξιδεύει τέλη Δεκέμβρη πάνω σε ένα έλκηθρο που το σέρνουν τεράστιοι τάρανδοι με κέρατα.
Εδώ ακριβώς όμως είναι το μυστικό, όπως εξηγούν οι ερευνητές. Οι τάρανδοι αυτοί, με την επιστημονική ονομασία Rangifer tarandus και γνωστοί ως Καριμπού στη Βόρεια Αμερική, αν ήταν όντως αρσενικοί δε θα έπρεπε να έχουν κέρατα.
Συγκεκριμένα οι αρσενικοί τάρανδοι στα τέλη του Νοέμβρη, χάνουν τα κέρατα τους τα οποία αρχίζουν να φυτρώνουν σιγά σιγά στις αρχές της Ανοιξης, ώστε να είναι μεγάλα και γερά στην εποχή του ζευγαρώματος το Φθινόπωρο για να μπορέσουν να παλέψουν για τα θηλυκά τους. Ωστόσο από αυτό προκύπτει ότι οι αρσενικοι τάρανδοι δεν έχουν κέρατα την περίοδο των Χριστουγέννων
Αντίθετα, αυτό δεν συμβαίνει με τα θηλυκά, τα οποία διατηρούν τα κέρατά τους όλο το χρόνο και μάλιστα ανάμεσα στα 44 καταγεγραμμένα είδη ελαφιών, οι τάρανδοι είναι τα μόνα ζώα στα οποία έχει κέρατα και το θηλυκό.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...