Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΡΟΤΖΕΡ ΓΟΥΟΤΕΡΣ ΤΩΝ ΠΙΝΚ ΦΛΟΙΝΤ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.

Προκαλεί ο Ρότζερ Γουότερς -Συγκρίνει το Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία  
Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι δηλώσεις του Ρότζερ Γουοερς, στις οποίες συνέκρινε το σύγχρονο Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία. Ηδη θρησκευτικοί ηγέτες και εβραϊκές οργανώσεις έχουν απαντήσει σε έντονο ύφος, καθώς το πρώην μέλος των Pink Floyd ανέφερε ότι η συμπεριφορά των Ισραηλινών απέναντι στους Παλαιστίνιους μπορεί μόνο να συγκριθεί με τις φρικαλεότητες της ναζιστικής Γερμανίας.
«Οι παραλληλισμοί με αυτά που συνέβαιναν στη δεκαετία του 1930 στη Γερμανία είναι πολύ φανεροί» δήλωσε σε συνέντευξή του σε διαδικτυακό περιοδικό την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι από το 1933 έως το 1946 που προσποιούνταν ότι η καταπίεση των Εβραίων δεν συνέβαινε. Αυτό είναι ένα νέο σενάριο. Μόνο που αυτή τη φορά δολοφονούνται οι Παλαιστίνιοι» είπε ο Γουότερς.
Ο 70χρονος, υποστηρικτής των Παλαιστινίων, έχει πολλές φορές υπερασπιστεί τον εαυτό του για τις κατηγορίες ότι είναι αντισημιτιστής, λέγοντας ότι έχει δικαίωμα να καλεί άλλους καλλιτέχνες να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ. Μάλιστα, κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι επηρεάζεται από την ισραηλινή «μηχανή προπαγάνδας» και έκανε λόγο για ένα πανίσχυρο ισραηλινό λόμπι.
Γράφοντας στον New York Observer, ο ραβίνος Σμάλεϊ Μπότιτς του απάντησε: «Κύριε Ουότερς, οι Ναζί υπήρξαν ένα δολοφονικό καθεστώς που εκτέλεσε έξι εκατομμύρια Εβραίους. Οτι θα είχατε το θράσος να συγκρίνετε τους Εβραίους με τα τέρατα που τους δολοφόνησαν δείχνει ότι δεν έχετε ευπρέπεια, δεν έχετε καρδιά, δεν έχετε ψυχή».
Ο Γουότερς από την πλευρά του απάντησε πως δεν είναι αντισημιτιστής και ανέφερε πως εξετάζει την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης στις κατεχόμενες περιοχές και στη Γάζα. «Είναι ανήθικες, απάνθρωπες και παράνομες. Θα συνεχίσω τις μη βίαιες διαμαρτυρίες μου όσο η κυβέρνηση του Ισραήλ ακολουθεί αυτές τις πολιτικές».
«Το Ολοκαύτωμα υπήρξε βάναυσο και αηδιαστικό, πέρα από τη φαντασία μας. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε. Πρέπει πάντα να είμαστε σε επαγρύπνηση. Δεν πρέπει ποτέ να στεκόμαστε σιωπηλοί και αδιάφοροι στις συμφορές των άλλων, όποια και αν είναι η φυλή τους, το χρώμα τους, το έθνος από το οποίο κατάγονται ή η θρησκεία τους. Ολοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζουν με ισότητα απέναντι στον νόμο» πρόσθεσε ο μουσικός.
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση εβραϊκών οργανώσεων. Η Κάρεν Πόλοκ, ανώτερο στέλεχος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού για το Ολοκαύτωμα είπε: «Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του και να μιλά παθιασμένα για έναν σκοπό. Αλλά το να γίνονται απρεπείς παραλληλισμοί με το Ολοκαύτωμα προσβάλει τη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων (ανδρών, γυναικών και παιδιών) που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί. Αυτού του είδους οι επιθέσεις χρησιμοποιούνται συχνά ως συγκεκαλυμμένος αντισημιτισμός και θα πρέπει να εκτεθεί ως τέτοιος».

Φωτογραφία: Eurokinissi 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...