Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

"ΕΞΑΝΤΑΣ": Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

O Γιώργος Αυγερόπουλος φωτογραφημένος απο τον Σπύρο Στάβερη
Από τον Βαγγέλη Μακρή 
    Ο «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου πέτυχε αυτό ακριβώς που λέει το όνομα του:
 Την ανακάλυψη της σωστής θέσης που πρέπει να παίρνει ο δημοσιογράφος απέναντι στα πρόσωπα και τα πράγματα.
 Γνώρισε στο κοινό μια άγνωστη δημοσιογραφία για την ελληνική τηλεόραση. Την δημοσιογραφία της έρευνας και της σκληρής δουλειάς. Μια δημοσιογραφία που έχει ως πρώτη ύλη της την είδηση και μετά όλα τα άλλα. Το σφιχτό μοντάζ, η εντυπωσιακή φωτογραφία, η πρωτότυπη μουσική σε κάθε εκπομπή του «Εξάντα» πλαισιώνουν αυτό που είναι η ουσία κάθε ρεπορτάζ: Η καινούρια πληροφορία.
   Με τον «Εξάντα» αισθανθήκαμε αρκετές φορές ότι παρακολουθούμε κάτι «ξένο» για τα ελληνικά δεδομένα. Ίσως γιατί ως θεατές έχουμε συνηθίσει τόσο την κακή τηλεόραση του τσάμπα θορύβου, των φωνών, του γρήγορου μοντάζ άνευ λόγου και αιτίας, της φτηνής αυτοπροβολής του παρουσιαστή, ώστε το ψύχραιμο ρεπορτάζ φαίνεται στα μάτια μας κάτι «εξωγήινο».   Ένας άλλος λόγος που εκτίμησα τον «Εξάντα» ήταν η στάση την οποία έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια ο Γιώργος Αυγερόπουλος απέναντι στη δημοσιότητα. Αν και οι εκπομπές του βραβεύτηκαν, συζητήθηκαν και έβγαλαν ειδήσεις, εκείνος κράτησε χαμηλά τους τόνους.
   Εκτός από την έλλειψη του ίδιου του «Εξάντα», εξαιτίας του κλεισίματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, αυτό που λείπει από την ελληνική τηλεόραση είναι ανάλογες εκπομπές. Η ιδιωτική τηλεόραση δεν φαίνεται να θέλει να ρισκάρει τα λεφτά της στην παγκόσμια έρευνα, την σοβαρή δημοσιογραφία και την είδηση. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις οι οποίες δεν πλησιάζουν καν αυτή την εκπομπή, που έδειξε την σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η δημοσιογραφία.
 Ας ελπίσουμε το ταξίδι του «Εξάντα» κάποια στιγμή να συνεχιστεί. 

To άγγιγμα του Μίδα
    Όταν οι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν στην Κολομβία τον 16ο αιώνα, νόμιζαν πως είχαν βρει το μυθικό Ελ Δοράδο. Είδαν έκπληκτοι μια τελετή στη λίμνη Γουαταβίτα κοντά στη σημερινή Μπογκοτά, όπου ο αρχηγός των Μούισκας, γυμνός και αλειμμένος ολόκληρος με χρυσόσκονη, (ο "επιχρυσωμένος βασιλιάς", ο "El Dorado"), έριχνε στο νερό τεράστιες ποσότητες χρυσού, προσφορά στους θεούς.
 Πέντε αιώνες μετά, με τις τιμές του χρυσού να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι πολυεθνικές εταιρείες αυτή τη φορά, είναι εκείνες που αναζητούν στην Κολομβία, το νέο Ελ Δοράδο. Και όχι μόνο αυτές...
 Οι αντάρτες, οι παραστρατιωτικοί, τα καρτέλ των ναρκωτικών, όλοι διεκδικούν μερίδιο από τα θρυλικά χρυσοφόρα κοιτάσματα της χώρας. 
Ο πυρετός του χρυσού στην Κολομβία, που τροφοδοτεί πλέον - μαζί με την κοκαΐνη - τον εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα για πάνω από 40 χρόνια, αποτελεί μια αθέατη, παράπλευρη απώλεια της οικονομικής δίνης, στην οποία έχει περιέλθει όλος ο πλανήτης 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...