Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ.

Ως γνωστό, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει ως αναφορά στη Βουλή στις 4-11-2013 υπόμνημα του Δήμου Έδεσσας σχετικά με τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων του και ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση επίλυση του προβλήματος με την επιχορήγηση του με το ανάλογο ποσό.  
Στην αναφορά του αυτή δόθηκε η με αριθμό 2339/29-11-2013 απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, η οποία παρατίθεται αυτούσια :

«Τα έσοδα της Τοπικής Αυτοδιοίκηση ανέρχονται σε ύψος που προσδιορίζεται ρητά στο άρθρο 259 του Ν. 3852/2010 ‘‘Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκηση – Πρόγραμμα Καλλικράτης’’ (ΦΕΚ 87 Α΄), ως συγκεκριμένα ποσοστά από δυναμικούς φόρους του Κρατικού Προϋπολογισμού, ώστε οι πόροι αυτής να τελούν σε συνάρτηση με την πορεία εσόδων του Κράτους.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω, το Υπουργείου Εσωτερικών επιχορήγησε τους Δήμους της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων για το τρέχον έτος έως σήμερα με το συνολικό ποσό των 66.400.000,00 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 338.872,26 ευρώ αφορά στο Δήμο Έδεσσας, ενώ οι Δήμοι της Α΄ και Β΄ Ζώνης, όπως αυτές καταρτίσθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών επιχορηγήθηκαν επιπλέον με το συνολικό ποσό των 7.000.000,00 ευρώ αποκλειστικά για δαπάνες θέρμανσης σχολικών μονάδων, εκ των οποίων το ποσό των 50.642,06 ευρώ αφορά στο Δήμο Έδεσσας.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι το μήνα Νοέμβριο το Υπουργείο Εσωτερικών θα προβεί σε επιχορήγηση των Δήμων της Χώρας με το συνολικό ποσό των 20.600.000,00 ευρώ, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
Επίσης, δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση σε Δήμους ποσού 8 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για θέρμανση των σχολικών μονάδων τους.»



ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013                   
  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...